Motorul cu apa - o falsa inventie

Stiinta, tehnica si descoperiri...
dorcester

Motorul cu apa - o falsa inventie

Mesaj de dorcester » 17 Iul 2008, 00:06

Inventatorul roman Mihai Rusetel a scazut la 50 milioane pretul motorului sau

Motorul lui Rusetel este o simpla masinarie cu randament mizerabil. Am citit brevetul sau si m-am uitat la figuri (il puteti descarca de aici: http://bd.osim.ro/pdf/116000-/116400-/116426.pdf ). Asa zisul inventator a creat un motor cu abur clasic la care fluidul de lucru, apa, este incalzit nu prin combustia carbunelui ci electric cu o plita tip resou care bineinteles consuma curent pentru asta. Energia electrica ar fi mult mai eficient utilizata daca in locul incalzirii apei ar fi folosita pentru alimentarea unui motor electric clasic, stiut fiind ca randamentul acestora este foarte mare (80-90% sau chiar mai mult). Conform cu teorema randamentului ciclului ideal Carnot eficienta motorului termic Rusetel nu poate depasi 1-Trece/Tcald unde Tr si Tc sunt valorile intre care oscileaza temperatura vaporilor de apa din cilindru in timpul destinderii lor. In mod ideal Trece=100 C = 373 K si Tcald = citeva sute grade C. Un calcul simplu arata ca pentru un Tr=100 (373) si Tc=500 (773) rezulta randamentul = 1-373/773=52%. Pentru Tr=100 (373) si Tc=1000 (1273), randamentul este 1-373/1273=70% deci mai mic evident decit al celui mai prost motor electric alimentat de aceeasi sursa de curent ca si cel a lui Rusetel. Calculele prezentate sunt insa pentru un motor termic ideal. In realitate acestea au randamente mai mici din cauza pierderilor de tot felul. Deci concluzie, in cel mai bun caz motorul lui Rusetel poate fi considerat drept o ciudatenie, ceva care se invirteste fara sa aiba vreo utilitate in industria auto, mai precis pentru propulsarea autovehiculelor. Mai mult, autorul nu intelege notiunea de combustie atita vreme cit in primele rinduri ale brevetului pretinde ca, citez: "Inventia se refera la un motor care utilizeaza drept combustibil apa." cind in realitate apa este folosita drept simplu fluid de lucru la fel ca in motorul lui Watt. Facindu-i reclama lui Mihai Rusetel si prezentindu-i descoperirea ca o mare speranta a industriei auto ne descalificam si autoridiculizam in fata eventualilor straini care ar citi textele din ziare. Rusetel nu intelege principiile fizicii si se crede inventator genial cind in realitate nu a realizat nimic altceva decit un caraghioslic, o aiureala.

Credeti ca motorul cu apa brevetat de Mihai Rusetel la OSIM este aplicabil la vehiculele rutiere?
Sondaj aici: web-site suspect

bine.

Re: Motorul cu apa - o falsa inventie

Mesaj de bine. » 17 Iul 2008, 00:55

dorcester scrie:Credeti ca motorul cu apa brevetat de Mihai Rusetel la OSIM este aplicabil la vehiculele rutiere?


Sursele de energie electrica "de mare putere" (de care are nevoie acest motor ca sa functioneze) sunt partea critica.
Dar odata aleasa o sursa de energie electrica, ar mai ramine de demonstrat in mod convingator daca exista vreun avantaj fata de motorul electric, care sa compenseze pentru dezavantajul complexitatii si a numeroaselor piese mecanice supuse uzurii prin frecare.

zum

Re: Motorul cu apa - o falsa inventie

Mesaj de zum » 19 Iul 2008, 07:03

Ce spuneti de asta?
Care va pricepeti raspundeti.
Mie mi se pare o alta inselatorie

http://www.suresavesgas.com/

bine.

Re: Motorul cu apa - o falsa inventie

Mesaj de bine. » 19 Iul 2008, 17:05

zum scrie:Ce spuneti de asta? [...] http://www.suresavesgas.com/


Urmatoarele link-uri argumenteaza de ce este o inselatorie (scam) idea de a folosi apa drept "combustibil" in motorul cu ardere interna:
http://www.consumeraffairs.com/news04/2 ... r4gas.html
http://www.terrapass.com/blog/posts/doe ... eally-work
http://en.wikipedia.org/wiki/Water-fuelled_car

:grin: In concluzie:
Does the “water-powered car” really work?
Yes, but the water has to come from unicorn tears.
Ultima oară modificat 19 Iul 2008, 20:47 de către bine., modificat 1 dată în total.

shu

Re: Motorul cu apa - o falsa inventie

Mesaj de shu » 19 Iul 2008, 19:47

multe gunoaie-s în gradina Domnului dar, multe-s duse de vânt peste gard
adica, aterizeaza pe masa unor "brevetisti"

cum poti da un brevet la o asa mârlanie?
cum poti sa pui o asa mâzgaleala pe un brevet?

ks56

Re: Motorul cu apa - o falsa inventie

Mesaj de ks56 » 21 Iul 2008, 05:41

zum scrie:Ce spuneti de asta?
Care va pricepeti raspundeti.
Mie mi se pare o alta inselatorie

http://www.suresavesgas.com/


creed e vorba probabil de 'priza' de apa, tehnologie folosita pe camioanele rusesti prin anii 50. n-are nici o valoare la motoarele moderne computerizate. are efect la motoare vechi, obosite.
pur si simplu iei un vas cu apa si-l cuplezi la teava de benzina (inainte de carburator), in asa fel incat vacuumul creat sa traga niste vapori de apa. chiar daca nu economiseste carburant in mod vizibil, motoarele merg 'mai rotund'.
nu mai tin minte explicatia exacta. am incercat si eu patentul asta (si altele) pe o rabla. magnetul pe conducta de amestec aer-benzina (dupa carburator) a fost singurul care a dat rezultate vizibile si masurabile. si era magnet luat de pe un hard disk de pc, n-am dat 25 sau 30 eu pe el.

multe inventii de genul asta (gaselnite de prin anii 50) apar pe piata ca patente extraordinare.
multe chestii cu magneti utilizate pentru reducerea (depunerii) pietrei din apa pana la tratarea cancerului.
atata timp cat sunt destui fraieri sa cumpere se vor gasi intreprinzatori sa le vanda.

Scrie răspuns