vreu consultatii

Stiinta, tehnica si descoperiri...

vreu consultatii

Mesajde irina » 23 Ian 2010, 16:56

vreu sa-mi iau un aparat foto ca lumea, si n-as vrea sa arunc cu banii si sa ma trezesc ca n-am luat ceva care sa ma tzina. Dupa mintea mea as vrea sa fie camera video dar nush daca aia face si poze de calitate. Imaginatzi-va ca nu stiu detalii tehnice, si m-am gandit sa va chinui pe voi intai pentru ca ultima oara cand am cumparat ceva legat de tehnica copcilul o ajuns infometat, in pragul disperarii .. oricum stia mai multe detalii decat retinusem eu iar nenea vanzatorul creca mi-o umplut o gramada de frigidere ori m-o blestemat de cat l-am chinuit cu intrebarile. Eu stiu ce vreau:
- mie imi tremura mana, ca atare tre sa nu fie miscate pozele
- sa fie usor de invatzat setarile, si usor de schimbat
- manualul utilizatorului sa fie si pt. nestiutori ca mine
- sa pot face poze si noaptea si sa iasa beton
- sa pot face poze si de aproape si sa nu iasa blury
- n-am decat 500 de euro, hai maxim 800 de euro
-

.. oricum ce mai vreau imi vine pe rand, asa ca las lista deschisa.
irina
Sisif

Images: 6

Re: vreu consultatii

Mesajde happy2 » 24 Ian 2010, 09:43

irina scrie:
- mie imi tremura mana, ca atare tre sa nu fie miscate pozele
- sa fie usor de invatzat setarile, si usor de schimbat
- manualul utilizatorului sa fie si pt. nestiutori ca mine
- sa pot face poze si noaptea si sa iasa beton
- sa pot face poze si de aproape si sa nu iasa blury
- n-am decat 500 de euro, hai maxim 800 de euro
-

.. oricum ce mai vreau imi vine pe rand, asa ca las lista deschisa.

In conditiile astea tre sa-ti iei tu un fotograf mai bine :lol:
happy2

Mesajde happy2 » 24 Ian 2010, 10:25

Am intrebat pe mess un prieten care se pricepe si are scoala in domeniu, uite ce mi-a zis: "tremuratul mainii nu are nici o legatura cu aparatul, desi unele aparate sau obiective au VR (vibration reduction) sau IS (image stabilizator)"
Ca si recomandare, la bani de care dispui, tot de la el: "pai de la 500 la 800 euro e mare diferenta. Cu 500-800 de euro poate sa ia un un canon 1000D sau un Canon450D sau un Canon450D sau Nikon D5000 sau nikon D90.aparatele astea : 1000D sau un Canon450D sau un Canon450D sau Nikon D5000 sau nikon D90 sunt DSLR";
dar - "un aparat compact pana in 8MP e mai mult decat necesar"
"uite, Canon Powershot A1100IS are si IS (image stabilizator)"-"depinde de magazin. Deci, il poate gasi intre 132 si 289 euro "-"are 12,1 MP"
http://www.skroutz.gr/s/71913/Canon-Pow ... 00-IS.html (Canon gives everyone the power to take great photos, with the launch of the 12.1 Megapixel PowerShot A1100 IS. For the ultimate in easy picture-taking, the Canon PowerShot A1100 IS incorporates Canon's new Scene Detection Technology - available via an improved Easy mode and new Smart Auto mode - for excellent results without effort. Featuring an optical zoom lense of 4x , the PowerShot A1100 IS is powered by Canon's latest DIGIC 4 image processor.)

"DSLR (Digital Single Lens Reflex) - http://www.emag.ro/aparate_foto_d-slr
mai... DSLR-ul e o alta poveste, si nu se compara cu aparatele compact
dar repet, nu merita sa ia un DSLR, de vreme ce nu are ca scop sa se preocupe de fotografie
un DSLR, ptr o femeie este si o problema: 1)sunt mai mari, si pot deveni usor tinta unor talharii. 2) sunt mai greu de manipulat si transportat"
happy2

Mesajde irina » 24 Ian 2010, 13:06

ete ce ghiseft adica cu banii astia imi iau si aparat foto si camera video. no, acu ca am aflat ce aparat foto sa iau poate imi zice ce camera video sa-mi iau de restul de bani. Asa cat sa ma tina urmatorii 8 ani, sa fie imaginea destul de clara chiar si pe iluminat slab.
irina
Sisif

Mesajde happy2 » 24 Ian 2010, 13:46

Am vazut pe Tacla noua un subiect deschis de Lau parca, identic cu al tau. Poate te mai edifici de acolo. Dar din cate am auzit, atentia si analiza mare e indicata la alegerea unui aparat foto. La camere video nu-ti trebe OZN-uri decat daca faci filmari profesionale. Nush exact ce vrei tu dar e posibil sa te satisfaca chiar si modul de filmare incorporat intr-un aparat foto. Vezi de unde mai afli detalii. Eventual daca iti pare ok modelul ala de ti l-am recomandat mai sus, afla daca scoate filmulete ok, sa nu mai cari dupa tine fel de aparatura. Ma gandesc ca pentru instantanee si filmulete prin concediu, la unele onomastici sau pe unde mai umbli tu, te ajuta si faptul ca porti mai putin grija aparaturii si-ti vezi mai mult de distractie.
happy2

Mesajde irina » 24 Ian 2010, 14:09

poate ar trebui sa vezi cum filmeaza un astfel de aparat foto si sa vezi ca nu merge sa filmezi ca oamenii, suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine. Daca am intrebat a fost pt. ca vreau ceva foarte bun, ca asa ceva oricum as fi fost si eu capabila sa cumpar. Si stii la ce anume nu o sa-ti raspund, asa ca astept pe urmatorul care o sa fie mai intelept.
irina
Sisif

Mesajde happy2 » 24 Ian 2010, 16:06

irina scrie:poate ar trebui sa vezi cum filmeaza un astfel de aparat foto si sa vezi ca nu merge sa filmezi ca oamenii, suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine. Daca am intrebat a fost pt. ca vreau ceva foarte bun, ca asa ceva oricum as fi fost si eu capabila sa cumpar. Si stii la ce anume nu o sa-ti raspund, asa ca astept pe urmatorul care o sa fie mai intelept.

Ei, atunci scuza-mi intentia.
Asteapta pe urmatorul.. :popcorn:
happy2

Mesajde irina » 24 Ian 2010, 16:39

no gata am adjudecat ca or fo' altii mai expliciti ori poate ma cunosc mai bine desi m-am redus la o simpla explicatie pe forum. E vorba de DSLR Pentax K-x DZ Kit 18-55 ; 50-200mm. Sa-mi fie de bine. :)
irina
Sisif

Mesajde Kanata2 » 25 Ian 2010, 19:50

irina scrie:no gata am adjudecat ca or fo' altii mai expliciti ori poate ma cunosc mai bine desi m-am redus la o simpla explicatie pe forum. E vorba de DSLR Pentax K-x DZ Kit 18-55 ; 50-200mm. Sa-mi fie de bine. :)

:sad:

Tocmai am citit si ti-as fi recomandat pe Panasonic http://www.futureshop.ca/catalog/proddetail.asp?logon=&langid=EN&sku_id=0665000FS10121729&catid=
Eu am Canon DSLR dar am luat pe Pana ptr ca este mic si poate si filma in HD-i-am si facut proba.Plus ca are Zoom optical +12.
"Beauty lies in the hands of the beer holder"
Kanata2

Images: 11

Mesajde irina » 27 Ian 2010, 15:15

lasa nu fi trist, eu chiar vroiam o jucarie sa-mi umplu timpul cu chestiile frumoase din jurul meu, abia astept sa mi se incarce acumulatorii sa ies afara sa fac poze. Ninge in cinstea faptului ca mi-am luat aparat foto, si nu oricare ci unul dorit(nu ma refer la model) tare mult. Abia astept sa ma joc. Nici n-ai idee cat ma bucur. :lol:
irina
Sisif

Mesajde sihamen » 27 Ian 2010, 15:31

Sa ne pui poze aici, sa vedem zapada si noi. Doar asa sa mai vedem o zi alba.
Si nu poate sa vina un jegos de pseudo crestin camatar ca Sihamen care azi iti da imprumut o mie si maine zice ca ti-a dat 70.000........

Inteleptul, isi recunoaste fapta.
Sarlatanul, se justifica.
Idiotul, e grandoman.
sihamen
jegosul camatar

Mesajde irina » 28 Ian 2010, 01:13

sa nu radeti de mine dar nush pe ce am apasat si ce setare am ales ca eu ma cred tare desteapta :lol: si uite asa dureaza o vesnicie pana face o poza, ca intai se misca lentilele alea inainte si inapoi de-mi iese pe nas cica corecteaza claritatea imaginii si pt. bolanzii ca mine de azi creca e mai bine. :rotfl: Stai ca m-am trezit ca am stat o gramada de ore sa-l foiesc pana am adormit cu el in pat :rotfl: .
irina
Sisif

Mesajde sihamen » 28 Ian 2010, 06:39

Sper sa nu se topeasca zapada pana atunci. :rotfl:

Uite ce am gasit eu pe net. E de necrezut.

Imagine
Si nu poate sa vina un jegos de pseudo crestin camatar ca Sihamen care azi iti da imprumut o mie si maine zice ca ti-a dat 70.000........

Idiotul, e grandoman.
sihamen
jegosul camatar

Mesajde irina » 28 Ian 2010, 09:38

eeeee gata am gasit butonul de off la faza aia cu lentilele si uite na:
http://outdoors.webshots.com/slideshow/576515399pRxhNI Asa arata prin fatza si spatele blocului si poftim ce mai am:
http://family.webshots.com/slideshow/576515594MhYvFf (eu am lasat sa se adauge pozele in albume ca sa castig timp, ca nu is toate cica) gata pt azi ajunge. Poate in weekend fug la munte sa ma relaxez si sa aduc oleaca de aer in poze pt. voi de prin predeal sau cine mai stie de pe unde. :grin:
irina
Sisif

Mesajde irina » 28 Ian 2010, 09:47

insa pana acum cea mai minunata poze este asta:
Imagine
bineinteles ca modelul are si el un merit. :)
irina
Sisif

Mesajde irina » 28 Ian 2010, 09:55

Imagine
Imagine
iar aici muream de frig: Imagine
si m-am bagat in pat. Oricum sper ca Stefaniei sa-i placa la fel de mult ca mine sa faca poze .. poate o sa am si eu poze facute de altcineva decat de mine .. cu mine. ;)
irina
Sisif

Mesajde sihamen » 28 Ian 2010, 11:22

Pentru inceput sunt chiar f. bune. Pe parcurs vei descoperi si mai multe posibilitati ce le are aparatul tau foto. Dupa cate am vazut trebuie sa fie ceva de calitate si cu multe optiuni.
Compara fotografia 41/51 cu 42/51, vei intelege de ce e asa mare diferenta intre ele.

Incetul cu incetul, se invata alfabetul fotografic!

Eu am niste cursuri de foto, dar nu sunt in limba romana. Dar daca dedici putin timp ( si merita ) sa citesti cateva instructiuni din sit-ul de mai jos vei deveni repede o mare fotoreporter-ita.

http://www.focus94.ro/articole/alegerea ... o-digital#

Idiotul, e grandoman.
sihamen
jegosul camatar

Mesajde irina » 28 Ian 2010, 17:10

nu vreau sa devin fotoreporterita, e o pasiune si o dorinta a mea, sa privesc lumea prin aparatele foto, sa surprind clipele care trec neobservate si dureaza atat de putin, chipurile oamenilor care exprima fiecare altceva in atatea clipe care trec impreuna cu ei. Este un mod al meu de relaxare. Ador sa privesc apoi fotografiile asa cum ador sa ma holbez pe net la atatea chestii. :) Un film, ori realitatea care alearga cumplit de repede n-ar putea surprinde atatea chestii care adeseori trec neobservate si pt. atatia oameni nu reprezinta mare lucru. O simpla fotografie poate spune atat de multe si pare atat de banala. :) Nu cred sa existe vreodata vreun obiect electronic la care sa tin mai mult decat un aparat foto, oricat de modern si simplu ar parea...ca ipad-ul postat de tine, care o fi revolutionar dar nu are farmecul unui aparat foto si nu-mi produce atatea senzatii ca cele ca atunci dupa ce-am scos oricare poza. :)
irina
Sisif

Mesajde irina » 28 Ian 2010, 17:36

ca sa nu spun ce dezamagita am fost ca n-am avut timp sa fac o poza in seara asta, am venit gata epuizata de la serviciu iar pe drum un trafic infernal. Nush de ce dracu obosesc atat de repede din cateva chestii pe care le fac. Lasa ca mai am maine si poimaine poate fug la munte macar o zi. Imi scot parleala. :lol:
irina
Sisif

Mesajde sihamen » 30 Ian 2010, 11:30

Imagini de la munte

Trei iezi cucuiezi
acest topic descuieti
căci v-a aduce vouă
poze proaspete cu roua
din excursia la munte
imagini faine si multe
unde sa dus Irinuța
sa facă poze cu mașinuța
cea noua digitala
misto si barosana
cumpărata cu bani grei
de la shopul din Făurei
sa le pună pe Taclale
sa ne minunam agale
sa vedem zăpada multa
ca la noi e iarna sluta
sa moara dușmani de necaz
ca noi aici facem mult haz
cu flori in gara te așteptam
felicitări sa-ti uram.

by sihamen
All rights reserved

Idiotul, e grandoman.
sihamen
jegosul camatar

Mesajde irina » 01 Feb 2010, 21:27

scurt asa iti spun ce-am facut weekendul asta: am muncit. Tzapa ce luai de crezui ca stau acasa, asa ca avand in vedere ca obosesc ..seara nici sa-mi bag firul de la net in masinarie n-am chef. Mi-am luat internet mobil ca sa ma cocotz motz in varful patului dar tzapa ca nu mere pe Linux, adica se poate dar nush ce tre sa lucre la el, si cum n-am avut cand sa sad cu masinaria la cosmeticalisit ... sad linistita. Ca atare n-am poze decat de prin parcul Moghioros(atat de "departe" de casa am ajuns :rotfl: ) dar is asa obosita de n-am chef sa stau sa le upload amu ca uite la ce ora am terminat de facut mancare ca sa nu-mi moara de foame tzanca. Iar maine o iau de la capat si tre sa mac si la Vodafone ca iar si-o ratacit cartela, uffffff.

Visez si eu la munte, acu am aparat si n-am cum sa o zbughesc. offffffffffffffffffffffffff
irina
Sisif

Mesajde sihamen » 02 Feb 2010, 07:42

I-a si tu un concediu medical, ce n-ai vazut piesa, Bolnav inchipuit?

Si am stat eu de am scris poezia aia degeaba.In fine tot te duci tu la munte odata si odata.

De munca multa si calu moare.

Irina in campul munci..........

Imagine

Idiotul, e grandoman.
sihamen
jegosul camatar

Înapoi la Minitehnicus