Alpinism

Sportul nostru preferat: halbere!
aurora

Alpinism

Mesaj de aurora » 23 Feb 2009, 03:54

Scandalos: Un alpinist lasat sa moara de salvamontisti - VIDEO
Federico Campanini, ultimele clipe de viata
Autor: xtrem Data: 20.2.2009

Federico Campanini, ghid franco-italian, ar fi fost abandonat in pragul mortii de salvamontisti, potrivit unui video care circula pe Internet si pe care il puteti vedea mai jos.

Alpinistul Federico Campanini se afla aproape de varful Aconcagua, la 6500 de metri altitudine, varf care a fost recent cucerit de Corina Coco Popescu. In film, ghidul poat fi vazut in zapada, gafaind, iar salvamontistii tipa la el foarte brutal: “Ridica-te, imbecilule!”, “Hai, in...!” si “Reactioneaza, imbecilule!”

Federico Campanini se afla in agonie si nu a primit niciun ajutor: sac cu protectie termica, brancarda... Pur si simplu, asa zisii salvatori au incercat sa-l tarasca legat de coarda, in conditii atmosferice extreme: zapada si vant violent.
Alpinistul Federico Campanini, lasat sa moara in zapada

Dupa cativa metri in care au tarat corpul inghetat al lui Federico Campanini, unul dintre salvamontisti a spus spre camera: “Nu mai misca!”, desi ghidul italian inca mai dadea semne de viata.

Tatal lui Federico Campanini a primit o copie a acestui film, pe o filiera anonima. El a postat filmul cu agonia lui Federico Campanini, in varsta de 31 de ani, pe Internet pentru a-i denunta pe asa zisii salvatori care l-au lasat sa moara pe copilul sau.

“Plecasera sa caute un cadavru, dar au gasit un supravietuitor”, spune tatal lui Federico Campanini, potrivit france24. com.

Surprins de un viscol foarte puternic, ghidul italian Federico Campanini a murit in noaptea dintre 8 si 9 ianuarie 2009 ca urmare a unui edem pulmonar, a hipotermiei si a deshidratarii. Si, potrivit tatalui alpinistului italian, moartea a fost cauzata de lipsa de asistenta a salvamontistilor care vor fi dati in judecata.

Video cu ultimele clipe ale lui Federico Campanini, abandonat de salvamontisti

http://www.xtrem.ro/stiri/3003/scandalo ... viata.html

Scrie răspuns