CRACIUN 2010

sihamen

CRACIUN 2010

Mesaj de sihamen » 22 Dec 2010, 18:06

Si pentru ca sarbatorile de Craciun sunt in deosebi rligioase, sa facem si putina religie.
Nu existe nimeni in tarile west (avansate) sa nu stie ca un inger, Gavriil , a informat-o pe Maria ca va naste un fiu si numele lui va fi Emanuil.

22 Toate aceste lucruri s'au întîmplat ca să se împlinească ce vestise Domnul prin proorocul, care zice: 23 „Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu, şi-i vor pune nNumele Emanuil”, care, tîlmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi”

De atunci si pana azi de peste 2.000 de ani crestini sarbatoresc nasterea Fiului Lui Dumnezeu.

Dar cum sarbatoresc crestini azi ziua nasteri si onomastica Lui?

Iata ce am gasit pe un forum intitulat: Lumina Lumii.Ziua Mea De Nastere"

Precum deja bine stiti si in acest an mi-au sarbatorit ziua de nastere. De fapt, in fiecare an mi-o sarbatoresc. La fel a fost si acum. Cu cateva zile inainte, oamenii au facut fel de fel de cumparaturi. Prin mijloace media s-au facut tot soiul de publicitati. Se vorbea peste tot de aceasta mare zi.

Imi face bine sa stiu ca cel putin o zi de peste an, exista oameni care se gandesc la mine. Cum stiti, cu multi ani inainte incepusera sa-mi sarbatoreasca ziua de nastere. La inceput pareau sa inteleaga si sa aprecieze ceea ce am facut pentru ei, dar AZI, nimeni nu mai stie care e motivul acestei sarbatori. Oamenii se intalnesc, sarbatoresc, se distreaza o gramada, dar nu mai stiu despre ce e vorba.

Anul trecut, de ziua mea, au facut un banchet mare. Pe mese erau bunatati de toate felurile, totul era decorat si plin de cadouri... dar, stii ceva? Pe mine nu m-au invitat! Eu eram cel sarbatorit, dar de mine au uitat complet! Era sarbatoarea mea, dar in acea zi mi-au inchis usa in nas. Si as fi dorit atat de mult sa sarbatoresc impreuna cu ei. De fapt, nu am fost prea surprins pentru ca, in ultima vreme multa lume mi-a inchis usa in fata. Deoarece nu m-au invitat, am intrat fara sa fac galagie si am ramas deoparte. Toti ciocneau, unii erau deja beti, spuneau bancuri, radeau si se distrau. Apoi, a sosit un batran gras, imbracat in rosu, cu fata rosie si a inceput sa strige: Ho! Ho! Ho! Parca ar fi baut prea mult. S-a lasat sa cada greoi intr-un fotoliu si toti s-au grabit spre el strigand: Mos Craciun! Mos Craciun! - de parca sarbatoarea ar fi fost pentru el.

La miezul noptii au inceput sa se imbratiseze. Am intins si eu bratele sperand ca cineva ma va imbratisa si pe mine... stiti?! Nimeni nu m-a imbratisat. Deodata, fiecare a inceput sa aduca fel de fel de cadouri. Au deschis pachetele unul cate unul. M-am apropiat sa vad daca, din greseala, era unul si pentru mine! Cum te-ai simti daca de ziua ta, invitatii si-ar oferi cadouri si nici unul nu ar avea un dar pentru tine? Am inteles atunci ca eram in plus la aceasta sarbatoare. Am iesit fara sa fiu observat si am plecat. Cu fiecare an care trece e tot mai rau: oamenii isi amintesc doar de mancare, de daruri, de chefuri. De mine nu-si aminteste nimeni.

M-as bucura daca in acest Craciun, mi-ai permite sa intru in viata ta, recunoscand ca, in urma cu peste doua mii de ani, am intrat in viata omenirii pentru a-mi da viata. Macar azi sa crezi aceasta.

Iti spun un lucru. Pentru ca vor fi multi cei care nu ma vor invita la sarbatoarea lor, voi face eu o sarbatoare - o sarbatoare imensa, cum nu a mai facut nimeni altul. Mai am doar cate ceva de pregatit si am trimis deja chiar si invitatiile. Iar aceasta e special pentru tine. As vrea doar sa-mi spui daca vrei sa vii: voi rezerva un loc pentru tine si iti voi inscrie numele pe lista celor care au confirmat. Cei ce nu vor accepta invitatia, vor ramane pe dinafara. Pregateste-te pentru ca va fi totul gata cand te astepti mai putin. Cand totul va fi gata, voi incepe sarbatoarea mea. "

text de Maria A. Gonzales

sihamen

Re: CRACIUN 2010

Mesaj de sihamen » 26 Dec 2010, 09:25

An de an trăim același sentiment de bucurie sufleteasca pentru dragostea pe care a aratat-o Dumnezeu fata de noi, copii Lui.

De azi noapte numai suntem singuri pe pămînt, ci intre noi oamenii, sa născut Fiul Lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

Iți Mulțumim Doamne, ca nu ne-ai lăsat singuri, prada vrăjmașului sufletelor noastre si ne-ai dăruit tot ce aveai mai bun. Pe Fiul Tău Iisus.
AMIN

Avatar utilizator
trubadur
Mesaje: 800
Membru din: 30 Aug 2010, 23:54
Localitate: In Metrou

Re: CRACIUN 2010

Mesaj de trubadur » 27 Dec 2010, 01:25

Minunate postarile aste, nea Siha!
Continua, te rog, zilele astea , cu ceva asemanator, e nevoie si noi, ceilalti, nu ne pricepem.

Scrie răspuns