Antichrist

jeda

Antichrist

Mesaj de jeda » 30 Mar 2009, 19:23

imi scuzati ignoranta, da ce vrea el/ea? e de bine, e de rau, e indiferent? exista echivalentul englezesc, sa stiu cum sa caut?

jeda

Re: Antichrist

Mesaj de jeda » 30 Mar 2009, 19:58

gata, am gasit scrie lung da am scos ceva, ca-s prea obosita acum de mai mult. e un barbat probail, celibatar sau homo, cu priza si charisma care se preface ca e un christos, da e fals, care aduce numai nenorociri cand o aparea sub portectia chipului imprumutat. diverse personalitati au fost numite ca atare-nu stiu ce papa al treilea de la roma, hitler, etc.

Veronica

Re: Antichrist

Mesaj de Veronica » 31 Mar 2009, 04:56

Eu stiam ca Antichrist este un fel de sinonim al diavolului

Cuviosul Ieronim

Re: Antichrist

Mesaj de Cuviosul Ieronim » 31 Mar 2009, 19:09

Veronica scrie:Eu stiam ca Antichrist este un fel de sinonim al diavolului
este insasi esenta raului

Avatar utilizator
Emil
badaranu duplicitar
Mesaje: 23245
Membru din: 12 Noi 2007, 07:03

Re: Antichrist

Mesaj de Emil » 31 Mar 2009, 23:53

Cuviosul Ieronim scrie:
Veronica scrie:Eu stiam ca Antichrist este un fel de sinonim al diavolului
este insasi esenta raului
Din pacate a nemerit aici pe forum, cred ca nu mai are nici un rost sa va spun cine este, luminatia dvs. a descoperit-o.

Avatar utilizator
Petru Cel Tare
Mesaje: 499
Membru din: 21 Iul 2010, 16:17
Localitate: Galati. Moldova de Jos.

Re: Antichrist

Mesaj de Petru Cel Tare » 12 Ian 2019, 10:14

Au trecut 10 ani de când jeda a deschis acest subiect interesant. Nimeni nu sa sinchisit în toți acești ani sa comenteze subiectul "Anticristul".
Au încercat Veronica, Cuviosul si Emil sa dea o anumita explicație si apoi tema a fost dat-a uitări.
Acum însa tema aceasta e mult mai actuala deoarece se apropie ziua când isi va face apariția aceasta personalitate dramatica.

Precum a scris si Veronica in mesajul precedent, Anticristul este ceva asemănător cu Diavolul. In linii mari acesta este este un mare adevăr, dar in Biblie si in special in Cartea Apocalipsei a lui Ioan, vedem ca apar trei persoane care au o legătura strânsa intre ei referitor la felul cum se vor
desfășura evenimentele in viitorul apropiat.

Primul este Diavolul, el este "șeful", precum Anti-crist înseamna "contra" sau "in locul" lui Cristos asa si Diavol apare in lume contra Lui Dumnezeu sau in locul Lui. Si asa precum Dumnezeu nu poate fi vizibil de noi oameni si Diavolul nu va apare personal in lume ca sa fie făcut vizibil. Si asa cum Dumnezeu l-a trimis pe Iisus Hristos ca sa ierte greșelile întregi omeniri si Diavolul trimite pe Anticrist sa distrugă întreaga omenire.

A treia persoana " Falsul Prooroc" întruchipează lucrarea Duhului Sfânt si promovează personalitatea Anticristului. El este propagandistul principal a lui Anticrist.


Va urma...

Apocalipsa lui Ioan Capitolul 13

1 Apoi am stătut pe nisipul mării. Şi am văzut ridicîndu-se din mare o fiară cu zece coarne şi şapte capete; pe coarne avea zece cununi împărăteşti, şi pe capete avea nume de hulă.
2 Fiara, pe care am văzut-o, semăna cu un leopard; avea labe ca de urs, şi gură ca o gură de leu. Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie şi o stăpînire mare.
3 Unul din capetele ei părea rănit de moarte; dar rana de moarte fusese vindecată. Şi tot pămîntul se mira după fiară.
4 Şi au început să se închine balaurului, pentrucă dăduse puterea lui fiarei. Şi au început să se închine fiarei, zicînd: „Cine se poate asemăna cu fiara, şi cine se poate lupta cu ea?”
5 I s'a dat o gură, care rostea vorbe mari şi hule. Şi i s'a dat putere să lucreze patruzeci şi două de luni.
6 Ea şi-a deschis gura, şi a început să rostească hule împotriva lui Dumnezeu, să-i hulească NNumele, cortul şi pe ceice locuiesc în cer.
7 I s'a dat să facă război cu sfinţii, şi să-i biruiască. Şi i s'a dat stăpînire peste orice seminţie, peste orice norod, peste orice limbă şi peste orice neam.
8 Şi toţi locuitorii pămîntului i se vor închina, toţi aceia al căror nume n'a fost scris, dela întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului, care a fost jungheat.
9 Cine are urechi, să audă!
10 Cine duce pe alţii în robie, va merge şi el în robie. Cine ucide cu sabia, trebuie să fie ucis cu sabie. Aici este răbdarea şi credinţa sfinţilor.
11 Apoi am văzut ridicîndu-se din pămînt o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel, şi vorbea ca un balaur.
12 Ea lucra cu toată puterea fiarei dintîi înaintea ei; şi făcea ca pămîntul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintîi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
13 Săvîrşea semne mari, pînă acolo că făcea chiar să se pogoare foc din cer pe pămînt, în faţa oamenilor.
14 Şi amăgea pe locuitorii pămîntului prin semnele, pe cari i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pămîntului să facă o icoană fiarei, care avea rana de sabie şi trăia.
15 I s'a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească, şi să facă să fie omorîţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei.
16 Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mîna dreaptă sau pe frunte,
17 şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică nNumele fiarei, sau numărul numelui ei.
18 Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şase zeci şi şase.


Biblia, Traducerea Dumitru Cornilescu, 1924,
Împrumută … și nu lua în considerație
Simte...și iubește cu adevarat
Trăiește … și nu te opri deloc
Pleacă … când nu ma încapi

Avatar utilizator
Petru Cel Tare
Mesaje: 499
Membru din: 21 Iul 2010, 16:17
Localitate: Galati. Moldova de Jos.

Re: Antichrist

Mesaj de Petru Cel Tare » 27 Mar 2019, 10:15

Împrumută … și nu lua în considerație
Simte...și iubește cu adevarat
Trăiește … și nu te opri deloc
Pleacă … când nu ma încapi

Scrie răspuns