Eu cand vreau sa fluier, fluier

irina

Eu cand vreau sa fluier, fluier

Mesaj de irina » 29 Mar 2010, 04:58

Un film care eu consider ca a fost premiat pentru intentiile bune care numai nu urla, asta vis-a-vis de experienta si timpul implicat ... a celor care au contribuit chiar si cu o faramitza la realizarea acestui film. Merita vazut, chiar si numai pentru a observa o altfel de transpunere a incapatinarii si a ambitiei, care puse impreuna par tipic romanesti. Actritza care joaca rolul practicantei din penitenciar, Ana nu poci spune ca m-a impresionat. Era loc si de mai bine. Insa eu zic ca s-a straduit, probabil atat a putut atunci. Iar Silviu .... un personaj care ar fi putut fi interpretat cu mai multa pasiune de catre actorul George Piştereanu si dupa o atenta cercetare asupra acestui gen de personaj. Eu consider ca s-au grabit si n-au dat tot ce se putea scoate de la astfel de personaje si ma si grabesc ca sa insir toate personajele. Mai bine vedeti filmul si formati-va propria opinie. Poate vorbesc din cauza ca eu m-am regasit in personajul principal si eu reactionez idem ca personajul dar parca pun mai mult decat a depus actorul ca sa interpreteze un asemenea personaj.

Avatar utilizator
Emil
badaranu duplicitar
Mesaje: 23245
Membru din: 12 Noi 2007, 07:03

Re: Eu cand vreau sa fluier, fluier

Mesaj de Emil » 23 Iul 2010, 17:33

L-am vazut si eu azi. M-am chinuit ca sa-l vad pina la sfisit. Un fim de cacat, m-a scirbit la maximum mizeria societatii romanesti, mizeria fizica, fetzele abrutizate a romanilor, nu mai pot sa suport sa vad cladirile alea mizere si darapanate, gaborii aia imputiti, metodele de corectie, etc.etc. Societatea romaneasca a involuat, pur si simplu mi-e scirba de tot ce am vazut. De fiecare data cind vad un film de genul asta romanesc ii multumesc lu 'Mnäzäu ca m-aajutat sa plec de acolo, ca altfel eram si eu ca ei.

sihamen

Re: Eu cand vreau sa fluier, fluier

Mesaj de sihamen » 24 Iul 2010, 08:09

Emile, se tot scriu comentarii despre filmul asta, si bune si rele, tu ai scris mai mult concret ca alti. Eu am văzut cîteva secvente din film si iti dau dreptate, mai ales despre metodele de reabilitare si corecție. Cat privește reîncadrarea in societate, mai bine las-o balta. Acum sunt curios sa vad si eu tot filmul. E cumva pe net si pot sa-l cobor?
Da-mi un link, ceva.


P.S. Iti recomand un film cam in același gen, actiune petrecuta aici in Grecia:EDUARD. Este exact diametral opus, de cel romanesc.
Secretul nu se afla in tara in care se petrece acțiunea filmului, ci in aplicarea in viata a versetului :Ioan 3:16.
Si mai vorbim noi despre asta.http://webcache.googleusercontent.com/s ... el&ct=clnk

Avatar utilizator
Emil
badaranu duplicitar
Mesaje: 23245
Membru din: 12 Noi 2007, 07:03

Re: Eu cand vreau sa fluier, fluier

Mesaj de Emil » 24 Iul 2010, 09:48


Avatar utilizator
Mikydutza
Mesaje: 3281
Membru din: 14 Iun 2003, 14:39
Localitate: Atena, Grecia

Re: Eu cand vreau sa fluier, fluier

Mesaj de Mikydutza » 13 Sep 2010, 02:05

Eu am inceput sa vad filmul acum o luna...... l-am vazut pana la jumatate cred si m-am oprit , am zis ca o voi face intr-o zi in care am chef si stare. Este si acum in dvd player, il cam ocolesc insa nu stiu de ce , o sa vorbesc dupa ce am curaj sa il termin.
Mikydutza

sihamen

Re: Eu cand vreau sa fluier, fluier

Mesaj de sihamen » 13 Sep 2010, 17:33

Merci Emile, l-am cobarata de pe torrent.
Eu nu pot sa inteleg de ce nu ti-a placut. Tu, cel putin cunosti Braila si breileni. Filmul are un specific deosebit, pe care cei ce cunosc temperamentul braileanului il pot intelege in adevaratul lui sens.
Te asigur ca daca actiunea se petrecea in alta regiune si eroul era si el din alta partea a tari, nu ar fi avut acelasi final.
Eu care am trait 30 de ani in Braila am recunoscut imediat ritmul gandiri si actiuni in sine. Mi sa parut ceva normal comportarea lui Silviu, ar fi fost chiar o jignire la adresa noastra daca ar fi actionat altfel. Pentru ca noi cand vrem sa fluieram, pai fluieram, orcie ar fi si oricât ar costa.

Recomand filmul Codin, turnat la noi in Comorofca.

Iar daca cineva crede ca nu merita sacrificiul pentru al salva pe fratiorul lui mai mic din ghiarele lu curva aia de ma-sa, care la distrus si pe el, dar si pentru a bea o cafea cu cea pe care i-a cazut cu tronk in puscarie, atunci nu merita sa-si piarda timpul sa vizioneze filmul asta. Poate sa vada ceva americanesc, cu pistoale si masini care se rastoarna si actorul la urma nu pateste nimic. Ca asa e la americani.

Mikydutza, mi-a fost dor de tine, Imagine

Scrie răspuns