traian basescu: salariile bugetarilor scad cu 25% , a pensi

Cu zonele pe unde suntem imprastiati

traian basescu: salariile bugetarilor scad cu 25% , a pensi

Mesajde irina » 07 Mai 2010, 04:20

"traian basescu : salariile bugetarilor scad cu 25% , a pensiilor cu 15% "
:lol: ma iertati ca rad ca si basescu la asa masura, dar ma intreb cum unii bugetari au acceptat acu ani de zile niste salarii suprarealiste, compensatii nejustificate pt. cata munca depuneau, cum de n-au vazut diferenta intre salariul si comisioanele unora de munceau triplu ca ei insa erau compesanti la juma decat salariile lor. In mintea mea cu un singur neuron zic si eu: masura asta trebuia luata de demult, si luata treptat .. nu majorarile alea nejustificate de pe vremealui Ilici. Unde erau ma astia de urla la Basescu azi care n-au tipat cand predecesorii lor le-au marit doar unora pensiile :wink: acu ceva vreme? Pai pana unde poti baga mana ... ca statul roman nu e sac fara fund. Cand cineva iti mareste salariul, te bucuri asa-i? Cati s-au gandit ca tre sa si plateasca intr-o zi pt. acea marire????? Cum e ma romanul .... cand ii dai....te slaveste ... cand zice ca tre sa se contribuie la relansarea statului .. stau si dau cu pietre. Unii zic ca o sa fie o a doua revolutie.....mdap e posibil. Si la ea nu vor participa oamenii care muncesc ci tot aia care toata viata au primit salariu ori pensii ori recompense nejustificate si care acum li se pare injust sa salveze tzara de la faliment. Pentru ca nu mai au loc sa fure, sa fie platiti pt. a face nimic.

Intr-adevar, nu neg .... multe enorm de multe victime colaterale vor fi. Multi pensionari or sa sufere, n-or sa mai aibe 15% din mizeria aia de pensie de o aveau si pana acum. Ei n-or sa iasa in strada si nici altii care intr-adevar sufera de pe urma masurii ... or sa fie prea preocupati sa supravietuiasca cat mai demn posibil in situatia data ..... asa chiar daca demnitatea lor e demult plina de noroi ..... sau cum spune cineva drag mie: "bai tu-mi spui sa las de la mine, adica sa intorc si celalalt obraz .... pai eu nu mai am obraz de demult .... e asa de subtire de la cat de batut o fo ... ca nici buci nu mai am .... cand n-am mai avut obraz a coborat si acolo...." As adauga ca nici kkat nu mai e de unde ... ca ar trebui sa ai ce manca ca sa te caci. Or sa iasa mironositele si mironositii, lenesii si puturosii ..... care in loc de solutii ... or sa zica ca nu e munca si nici bani in tzara asta. Si nici unde. :roll: Eu nu prea vorbesc despre societatea romanasca .... nu iau atitudine

Dragilor, stiti cine is agaricii astia de manca kkat (au motive ... ei au avut ce manca seara ...dar aia de zic ca ii reprezinta n-au avut decat din cand in cand ... iar acum or sa mance si mai rar decat pana acuma)? Is oameni care au un interes..daca nu chiar mai multe.

Stiu ca e inechitabil. Nu toti bugetarii suntoameni lenesi,.nu toti muncesc putin.....asa cum nici pensionarii nu sunt cine stie ce bogatani ..... dar tara noastra e in kkat...iar acum cand ar trebui sa fim uniti .... incepem sa ne futem intre noi, sa ne uitam in ograda altora .... ptii 15% din 5000 lei pensie nu se compara cu 15% din 500 lei.... ca daca ne-om razvrati 'om realiza altceva. Or sa vina altii care or sa fure si ei si noi ori copiii nostri vor trebui sa plateasca .. si asta pt. ca am vrut sa ne integram ..... futui mama ma-sii de integrare ..... ca unii ca Ana, ori ex-sefa mea ne va povesti despre schimbare, bun-simtz ... dar intotdeauna e faina cand vine doar dintr-o parte si partea aia sa fie aia care duc greul adevarat... si posibil ca este minunata .... daca se schimba partea aia ... asa prin punctele esentiale ... adica total.

Integrarea dragilor..integrarea, schimbarea nu inseamna anularea unor principii, asa strambe ori de mahala ori pline de nesubstanta cum le vad unii.

Ce bun era acum si kalugarul si parerea lui. Probabil ar fi fost de acord cu mine macar 1%....sau macar as fi avut inca un om cu care sa polemizez. Astept opiniile celor care au mai ramas ......

http://www.youtube.com/watch?v=fldYW0pzXrI
irina
Sisif

Images: 6

Re: traian basescu: salariile bugetarilor scad cu 25% , a pensi

Mesajde anonimus » 07 Mai 2010, 05:48

Deocamdata avem doar zisele lui Basescu de la conferinta de presa de ieri. Probabil o sa dureze ceva pana vor izbuti guvernantii sa le priceapa si sa puna modul de aplicare pe o hartie oficiala (de sperat) clara.

Reducerea de 25% a cheltuielilor cu salariile bugetare e dura, dar justificata. E anormal ca numarul angajatilor si salariul mediu in bugetarie sa fie mai mari decat cele din economie.
Insa aceasta reducere nu inseamna neaparat jos 25% cu fiecare salariu platit in fiecare luna. Referinta e la fondul total, deci in fiecare institutie vor fi probabil concedii fara plata, eliminate unele sporuri care mai subszista gratie neclaritatiilor din legea asa zisa a salarizarii unice si mai ales (dar si mai incet) concedieri in urma desfiintarii unor posturi.

Reducerea pensiilor cu 15% e complet nejustificata, daca nu chiar ilegala. Banii nu sunt de la buget ci din contributiile fiecarui salariat.
E adevarat ca insasi reducerea salariilor cu 25% antreneaza automat reducerea contributiilor la fondul de pensii cu acelasi procent, insa relatia contribuabil - casa de pensii e de natura contractuala, si statul e obligat sa gaseasca solutii ca sa respecte contractul.

Reducerea ajutorului de somaj cu 15% e la latitudinea guvernului si poate s-o faca linistit. De retinut ca din anii '90 pana in 2009 fondul somajului era excedentar. Acu e deficitar, din cauza crizei desigur, dar mai ales din cauza masurilor fiscale imbecile (in special OG.34/2009, zisul forfetar), care au produs mutarea a foarte multe persoane din statutul de autointretinatori in intretinuti la stat.

Posibila eliminare a ajutoarelor de stat, sper sa o mai gandeasca totusi. Problema nu e ca acestea exista ci faptul ca majoritatea se acorda pe criterii aiurea.
tigarile poa' sa lipseasca, da' cafeaua tre' sa prisoseasca
anonimus
cafegiu

Mesajde irina » 07 Mai 2010, 06:12

Daca ai sti cat de judecata am fost eu deoarece cica as fi privat-o pe fii-mea de anumite drepturi pt. care eu ca cetatzean am refuzat sa ma zbat sa le obtzin...gen ajutoare, facilitati fiscale si alte chestii pe care unii mi le povestesc cand n-au ce face. Intotdeauna m-am gandit ca va fi cineva care chiar are nevoie de acele ajutoare si facilitati. Momentan inca mai pot oferi servicii si unii chiar platesc pt. ele. :razz: Si unii chiar cred ca succesul meu sta intr-un brand. :lol: Si nu astept ca statul sa-mi ofere mie pensie cand n-oi mai putea, ci imi pastrez singurica cat pot azi .... sa nu ajung ca batraneii de la patiserii, din metrou ... sau ca aia care nici din casa nu mai ies. De vina sunt ei.. actualii pensionari .. si-au pus toata increderea .. dar toata in ceva atat de fragil ca statul. Uite de aici si slabiciunea romanului: ne simtzim ingrozitor de inferiori. Si vrem sa ne protejeze cineva atat de mic si atat de neputincios. Iar noi ca si indivizi am putea face atatea, insa ne complacem in a arata cu deshtu'...dar nu uitam sa avem asteptari nejustificate.
irina
Sisif

Mesajde irina » 07 Mai 2010, 07:05

iar astia care zic ca nu l-au votat pe basescu is ca niste mici Iuda...astfel de oameni .. la primul hop ii vezi cum se spala pe maini. Cata meschinarie, cata scarba.
irina
Sisif

Mesajde sihamen » 07 Mai 2010, 07:40

irina scrie:iar astia care zic ca nu l-au votat pe basescu is ca niste mici Iuda...astfel de oameni .. la primul hop ii vezi cum se spala pe maini. Cata meschinarie, cata scarba.

Mai nu putem sa initiem ceva nou, ca gata ni sa furat prototipia.
Ati vazut la greci reducerile de salarii si pensii, hop si voi a doua zi. Sunteti gelosi pe noi. Dar noi a sa facem si alte tertipuri ca sa rezolvam problema.
Nu prea suntem noi invatati cu austeritatea.
Si nu poate sa vina un jegos de pseudo crestin camatar ca Sihamen care azi iti da imprumut o mie si maine zice ca ti-a dat 70.000........

Inteleptul, isi recunoaste fapta.
Sarlatanul, se justifica.
Idiotul, e grandoman.
sihamen
jegosul camatar

Mesajde aurora » 07 Mai 2010, 12:03

„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine” Abraham Lincoln
Să trăiţi cum aţi votat!
aurora

Images: 0

Mesajde irina » 07 Mai 2010, 12:45

pt. a nu exista nelamuriri ulterioare, eu am dreptul sa cer ca acest comentariu sa fie mutat pe un alt topic(ceea ce am si facut) unde sa poti scrii ce vrei, cum vrei. Asta e topicul meu, Aurora. Mersic.
irina
Sisif

Mesajde bomber » 07 Mai 2010, 16:12

irina scrie:iar astia care zic ca nu l-au votat pe basescu is ca niste mici Iuda...astfel de oameni .. la primul hop ii vezi cum se spala pe maini. Cata meschinarie, cata scarba.

Basila poate fi comparat cu Alexandru cel Mare, un adevarat conducator, stie cind trebuie dat si stie cind trebuie luat.
bomber

Mesajde sihamen » 07 Mai 2010, 17:19

bomber scrie:

Basila poate fi comparat cu Alexandru cel Mare, un adevarat conducator, stie cind trebuie dat si stie cind trebuie luat.

Nu stiu daca se poate compara, pentru ca eu nu traiesc in Romania de 33 de ani, dar daca a facut Basila asta ce a facut si Alexandru cel Mare, atunci merita sa fie comparat.

(Aflanduse in pustia inferbantata, intr-o perioada de seceta, pe campul de lupta, Alexandru cel Mare a facut impreuna cu generali lui, rugaciuni la zei, sa deie ploaie. Nu dupa mult timp un nor a scurs cateva picaturi de apa. Soldati lui ai facut o palnie mare si au strans un chipiu de apa si l-au dus la el sa aibe macar imparatul sa bea. El i-a intrebat: "Da voi ati baut" "Nu, n-am baut!" "Daca n-ati baut voi, nu beu nici eu!", s-a varsat apa pe nisip. )

Imagine

E valabil si pentru conducatori Greciei.

'
Si nu poate sa vina un jegos de pseudo crestin camatar ca Sihamen care azi iti da imprumut o mie si maine zice ca ti-a dat 70.000........

Inteleptul, isi recunoaste fapta.
Sarlatanul, se justifica.
Idiotul, e grandoman.
sihamen
jegosul camatar

Înapoi la Societatea Romaneasca