Avem guvern!

Cu zonele pe unde suntem imprastiati

Re: Avem guvern!

Mesajde Radu » 15 Dec 2009, 15:45

Au inebunit astia de tot... de parca n-ar fi luat-o peste bot tot de la CCR, o fi sadic Geoana :rotfl:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, înainte de întâlnirea cu liderul PSD Mircea Geoană, că este necesar ca judecătorii constituţionalişti să se pronunţe în problema desemnării premierului.
(...)
Antonescu a spus că, potrivit Constituţiei, guvernul se naşte şi îşi încetează activitatea, prin moţiune de cenzură, în Parlament şi nu la Palatul Cotroceni. Ca atare premierul trebuie să fie dat de o majoritatea parlamentară şi nu de voinţa exclusivă a preşedintelui.
(...)
"Ar trebui să avem o pronunţare din partea Curţii Constituţionale, indiferent ce se va întâmpla. Este nevoie de o interpretare a Constituţiei din partea CCR, fiindcă altfel ne-o interpretează Traian Băsescu şi acoliţii săi", a declarat Antonescu.

Liderul PSD Mircea Geoană declara că, dacă are sprijinul PNL, în calitate de preşedinte al Senatului, va sesiza CCR cu privire la procedura desemnării premierului.
Radu
Intelectual

Mesajde Emanuel » 15 Dec 2009, 17:44

Radule, de fapt pana sa apara Base la Presedentie, premierul si guvernul erau stric o intelegere intre majoritatea parlamentara, pana la Base insa nu s-a intamplat sa fie un presedinte de alta culoare politica decat majoritatea parlamentarea

Art 80 CR: (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Problema ptr care Base nu este simpatizat, aceeasi ptr care nici eu nu-l mai simpatizez, voi aici insa se pare ca da e ca Base de fapt numai functie de mediere intre puterile statului nu a exercitat ci mai degraba functie de presiune , zazanie si denigrare a diferitelor institutii ale statului!
asta a facut-o chiar si cu incalcarea legilor, sau voi credeti ca acum cativa ani parlamentul chiar de capul lui fara nici un fel de fapta ilegala a putut sa-l suspende pe Base??? S-a ajuns chiar la referendum national! Doar impatia de care se bucura insa in randul poporului la salvat atunci! Dar chestia asta e cam ca alegerea intre Isus si Barabas! Cel mai simpatic castiga, dar asta nu inseamna ca faptele facute de el devin si legale si corecte!
a comis chiar si faze rautacioase de gen ca presedintele promulga legile, practic o formalitate, ca sa spuna ca promulga el legile lui proprii sau numai legile care ii plac lui, ca in fond daca el nu o sa semneze decretele ceilalti ce ii pot face?? :grin:

hai sa va arat cum functioneaza o chestie de genul "a la Base" :
ARTICOLUL 82(1) Rezultatul alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României este validat de Curtea Constituţională.
Ce ar fi ca CC sa NU VALIDEZE ALEGERILE! Conform legii E DREPTUL LOR nu? Nu vrea muschii lor asa cun nu vrea muschii presedintelui! Adevarul ca constitutia si legile nu au fost facute ca sa fie interpretate cu rea credinta si in sensul asta si era paragraful "Art 80 CR: (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice", chestie de care nu i-a prea pasat lui Base daca denigrarea lor ii aduceau un plus de simpatie populara!

Presedintele poate propune un candidat la functia de orim ministru, dar in lipsa unei colaborari cu parlamentul acesta pur si simplu il va respinge, exact cum s-a intamplat in ultimile luni cand din batosenia lui Base noi nu am avut un guvern legitim dupa legi! DE la faze de astea a ajuns sa fie Base acuzat ca este dictatorial!!

Ma gandesc ca asa cum a facut in ultimile luni Base va incerca sa faca si in continuare, voi o sa ziceti ca parlamentul de frica sa nu-i dizolve ii vor pupa mana! Eu sunt sceptic! Daca ii va dizolva ce? Vor urma alte alegeri parlamentare care f probabil se vor termina cam in aceeasi structura PD 30% Pss cca 35% Liberalii cca 20% si o luam de la capat! Intre timp timpul trece, leafa merge, fara guven sau cu guverne fara legitimitate noi vom sta! Institutiile care trebuiau cica sa colaboreze intre ele se contraza ca chiorii cum au si facut in ultimii ani si mai ales in ultimile luni ...noi cu drag muncim! tango :cheers:
Emanuel

Images: 0

Mesajde irina » 15 Dec 2009, 17:46

citind ce scrie mai sus si mai sus, am avut un deja-vu. :roll: io creca politicienii astia spioneaza taclaua, hawaiul si pseudo :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ca parca asa personaje misunau pi ici :rotfl: pana nu de mult. Or fi invatat de la ei si s-or gandit sa ne ia drept cobai pi noi inca o data, impreuna cu o tzara intreaga.

Sesizeaza careva cat isi bat astia/politicienii romani joc de noi toti/romanii ? :eek:
Ultima oară modificat de irina pe 15 Dec 2009, 18:53, modificat 1 dată în total.
irina
Sisif

Images: 6

Mesajde Emil » 15 Dec 2009, 18:46

Iar gresesti Manele. de ce se incrinceneaza parlamentul sa nu adopte niste reforme care trebuiesc facute in Ro? de ce-si voteaza imunitati si pot sa faca ce vor sa fure si sa pacaleasca si sa nu poata fi deferiti justitiei? coruptia in Ro este cea mai mare din Europa si asta in mare parte datorita parlamentului.
de ce numai basila sa lase de la el ?
PSD-ul a plecat de la guvernare si l-au vrut pe Johanis dar nimeni nu a spus de ce tocmai Johanis ? eu n-am auzit pina acum nici o explicatie concreta. Nu basila nu colaboreaza ci parlamentul nu vrea sa colaboreze cu basila stiind bine cine sta in spatele PSD si PNL.
Croitorasu era foarte bun ca prim, parlamentul nu l-a votat ...de ce?
deci parerea mea este ca trebuie facute niste schimbari drastice in tara aia, dar cu asemenea parlament care este impotriva nu se poate. Acum majoritatea l-au votat pe basila asta inseamna ca lumea este pentru schimbari iar parlamentul trebuie sa se comformeze. Pur si simplu lumea s-a saturat de parazitii si hotii aia din parlament.
Eu zic ca nu ar strica niste alegeri anticipate ca sint sigur ca nu ar mai avea PSD si PNL nici macar 25 % impreuna. Lumea s-a saturat de ei. Cei care sint acum la conducrerea PNL si PSD nu-i reprezinta pe romani ci se reprezinta pe ei insisi.
Tu nu vezi ca tot persista in minciuna si ticalosie? in loc sa recunoasca ca au pierdut si sa inceapa sa colaboreze cu Basila, ei spun ca basila este dusmanu lor...nu conteaza pentru ei ce a votat romanu.
Emil
badaranu duplicitar

Images: 2

Mesajde Emanuel » 15 Dec 2009, 20:13

Omule despre ce naiba schimbari drastice vorbesti tu in romania anului 2009?? :shock: Sa trecem iar la economia centralizata si partidul unic? ASTA AR INSEAMNA SCHIMBARE DRASTICA dupa mine! :?:

Deci despre ce schimbari drastice zici ca e musai nevoie???

apropo, cand mai multe sute de oameni iti spun ca e cazul sa te culci ca esti beat si tu nu, ca ei sunt beti, cine zici ca se incranceneaza? :?:
Emanuel

Mesajde Emil » 15 Dec 2009, 21:01

cine zici ca se incranceneaza ?

Oameni ca tine manele, fanatici pesedisti, care nu le vine sa creada ca au pierdut si era lor s-a dus. :grin: :grin:
Emil
badaranu duplicitar

Mesajde Horia » 15 Dec 2009, 22:39

Manele, parerea mea DETASATA:

PNL-ul sa puna mana sa colaboreze cu PD-L (de fapt cu Base) si sa reformeze institutiile. Parlament unicameral, 300 de bucati nu 450 etc. Toate cererile lui Base legate de institutiile statului tre indeplinite. Dupa care Base o sa fie destul de inteligent sa ajute la fuziunea PD-L cu PNL si la crearea unui mare partid de centru-dreapta in România.
Horia
Ocnas

Images: 48

Mesajde Emanuel » 16 Dec 2009, 12:22

Horia scrie:Manele, parerea mea DETASATA:

PNL-ul sa puna mana sa colaboreze cu PD-L (de fapt cu Base) si sa reformeze institutiile. Parlament unicameral, 300 de bucati nu 450 etc. Toate cererile lui Base legate de institutiile statului tre indeplinite. Dupa care Base o sa fie destul de inteligent sa ajute la fuziunea PD-L cu PNL si la crearea unui mare partid de centru-dreapta in România.

asa, si care mare partid ce centru dreapta cand zice Base sari ei sa zica: De cate ori domn presedinte! Cam cum facea PCR cand misca mana Ceausescu!

Tu ai inceput bine "PNL-ul sa puna mana sa colaboreze cu PD-L (de fapt cu Base) ", Intradevar PD-ul practic inseamna Base! Si Base e cam ca Stejarul din Borzesti, nu prea creste nimic mai mare decat iarba in jur! :grin:

Desigur pe majoritatea pe aici pe Tacla nu-i deranjeaza prea tare dictatura, daca ii avantajeaza! Doar Ceausescu si dictatura lui era rea, un Base stie el mai bine ce e bine ptr tot poporul! Restul exista ca sa-i indeplineasca poftele! :mad:
Emanuel

Mesajde Horia » 16 Dec 2009, 12:36

Base stie bine: mai putina putere partidelor (defapt: aparatelor de partid). Sa dispara meseria de aparatchik.
Horia
Ocnas

Mesajde Emanuel » 16 Dec 2009, 13:25

Horia scrie:Base stie bine: mai putina putere partidelor (defapt: aparatelor de partid). Sa dispara meseria de aparatchik.

Horia creca iti dai seama ca esti pe aratura, fara suparare :mad:

cu ce inlocuiesti partidele? Cu oameni providentiali? :?:
Emanuel

Mesajde Radu » 16 Dec 2009, 13:51

Emanuel scrie:Desigur pe majoritatea pe aici pe Tacla nu-i deranjeaza prea tare dictatura, daca ii avantajeaza! Doar Ceausescu si dictatura lui era rea, un Base stie el mai bine ce e bine ptr tot poporul!

Ca tot suntem la 20 de ani dupa caderea lui Ceasca, esti sigur ca mai stii ce sunt alea o dictatura si un dictator?
Esti sigur ca nu scrii dupa dictarea Aurorei?
Radu
Intelectual

Mesajde Emil » 16 Dec 2009, 18:01

Pe basila l-au votat mult mai multi decit pe PNL. El este jupin acuma el pune prim-ministrul. Are acum majoritate in parlament face ce vrea sula lui. asta este tre sa va obisnuiti cu asta pesedisti fomisti. :grin: :grin:
Emil
badaranu duplicitar

Mesajde Emanuel » 16 Dec 2009, 19:15

Emil scrie:Pe basila l-au votat mult mai multi decit pe PNL. El este jupin acuma el pune prim-ministrul. Are acum majoritate in parlament face ce vrea sula lui. asta este tre sa va obisnuiti cu asta pesedisti fomisti. :grin: :grin:

huh? :shock:
Emanuel

Mesajde Emanuel » 16 Dec 2009, 19:23

....
Ultima oară modificat de Emanuel pe 16 Dec 2009, 19:26, modificat 1 dată în total.
Emanuel

Mesajde Emanuel » 16 Dec 2009, 19:24

Radu scrie:
Emanuel scrie:Desigur pe majoritatea pe aici pe Tacla nu-i deranjeaza prea tare dictatura, daca ii avantajeaza! Doar Ceausescu si dictatura lui era rea, un Base stie el mai bine ce e bine ptr tot poporul!

Ca tot suntem la 20 de ani dupa caderea lui Ceasca, esti sigur ca mai stii ce sunt alea o dictatura si un dictator?
Esti sigur ca nu scrii dupa dictarea Aurorei?

acelasi lucru ma intreb despre tine, in plus daca tu mai stii ce inseamna comunism si comunisti, asa, ca tot suntem la 20 de ani dupa caderea lu Ceasca?? :?:

DICTATÚR//Ă ~i f. 1) Conducere a unui stat, în fruntea căreia stă un dictator. 2) Putere despotică, tiranică. 3) (în Imperiul Roman) Demnitate a unui dictator. 4) Timpul cât acesta își exercita puterea. /<fr. dictature
Sursa: NODEX |

DICTATÓR, dictatori, s.m. 1. (În Roma antică) Conducător al armatei cu puteri politice nelimitate, ales de senat, în vreme de război, de răscoale etc., pe o perioadă de șase luni. 2. Conducător de stat care dispune de puteri politice nelimitate. ♦ Fig. Persoană care are o conduită autoritară, care caută să-și impună cu orice preț voința. – Din fr. dictateur, lat. dictator.
Sursa: DEX '98

Besescu desigur ca nu cauta sa-si impuna vointa lui asupra altor puteri din stat! Partide politice, Guvern, Parlament, Curte constitutionala, Magistrati, etc e doar o impresie! aaa,

Acum Radule da-mi definitia comunismului, comunistilor si ce sustine PSD-ul din aceasta doctrina ca vrea sa faca in RO!?? :mad:
Ultima oară modificat de Emanuel pe 16 Dec 2009, 19:25, modificat 1 dată în total.
Emanuel

Mesajde Emil » 16 Dec 2009, 19:25

Emanuel scrie:
Emil scrie:Pe basila l-au votat mult mai multi decit pe PNL. El este jupin acuma el pune prim-ministrul. Are acum majoritate in parlament face ce vrea sula lui. asta este tre sa va obisnuiti cu asta pesedisti fomisti. :grin: :grin:

Se pare ca eu sint mai la curent cu politica din Ro decit tine. basila are acum majoritatea in parlament. mai citeste si tu presa independenta nu te uita doar la antene. :grin:
Emil
badaranu duplicitar

Mesajde Emanuel » 16 Dec 2009, 19:29

Emil scrie:
Emanuel scrie:

Se pare ca eu sint mai la curent cu politica din Ro decit tine. basila are acum majoritatea in parlament. mai citeste si tu presa independenta nu te uita doar la antene. :grin:

vezi ca i-am raspuns lui Vaxile cum e cu antelele :grin: Da recunosc ca am una pe casa! Sunt vinovat nu? :grin:

Daca are majoritate in parlament trece guvernul, si-l tine cat are aceasta majoritate! Care e problema?

Tu insa sustineai ca si daca nu are , parlamentul trebuie sa se supuna ca asta vor romanii parca, nu? :mad:
Emanuel

Mesajde calugaru' vaxile » 16 Dec 2009, 22:57

sa fie alegeri anticiupate. :twisted:

abia astept ... aaaaabia asteeeeept ...
TRVERSEAZA BAH MAI REPEDE CA TE SPARG!!!!!
calugaru' vaxile
師父

Images: 1

Mesajde Emanuel » 17 Dec 2009, 00:31

eu nu as fi incantat si nu ptr ca PSD ar obtine mai putin, ci ptr ca mi-e ca ne invatzam prost si fiecare lider cum da bine in statistici de moment, cum pak, alegeri anticipate sa mai castige cateva voturi de conjunctura! Nu mai zic ca d-abia am terminat o campanie electorala si sa incepem alta ar fi cam mula foiala si alti bani in plus cheltuiti

in plus in general la alegerile anticipate aia din opozitie nu prea au de pierdut ca oricum nu au putere, deci banuiesc ca PSD ar zice ca nu are ce sa piarda, ci poate doar de castigat :mad:

aaaa si inca ceva, cumetre, vorba lu Emil, pot sa fie si 10 alegeri anticipate, asa cum PSD are masa ei de ANTIpesedisti, cum ar fi 80% din diaspora, are si masa lor de propesedisti !

Si ca sa fiu sincer eu as prefera tura asta PSD sa fie 0 (zero) la guvernare si 0 (zero) in parlament sa conduca Base tot si cum vrea el, reforme si tot ce vrea muschii lui! as paria ca la viitoarele alegeri PSD ar umfla potul cel mare ca dupa guvernarea CDR si a lui Constantinescu!!
Guvernarea aia mult sperata m-o facut pe mine sa-mi dau seama ca de fapt afinitatea mea e spre social democratie si nu spre liberalism! Cat nu vazusem concret ce poate opozitia mult visata, imi faceam niste iluzii f paradisiace cat ne va fi de bine fara pesedisti care sa conduca :mad:

aaaa, si nu-mi veni mie cu brasoave cum ca comunistii au condus din umbra CDR-ul si pe Tzapu ca astia au schimbat atunci si director de gradinitza ca era simpatizant PDSR si au pus simpatizant de-al lor, cam la nivelul asta a fost isteria antiPSD in 1996-2000! Si cu toate astea tot l-au facut pe dracul ghem, nici macar sprijin extern nu am avut in perioada aia cu multvisata alternativa la guvernarea PSD :???:
Emanuel

Mesajde calugaru' vaxile » 17 Dec 2009, 02:23

Emanuel scrie:eu nu as fi incantat si nu ptr ca PSD ar obtine mai putin, ci ptr ca mi-e ca ne invatzam prost si fiecare lider cum da bine in statistici de moment, cum pak, alegeri anticipate sa mai castige cateva voturi de conjunctura! Nu mai zic ca d-abia am terminat o campanie electorala si sa incepem alta ar fi cam mula foiala si alti bani in plus cheltuiti

in plus in general la alegerile anticipate aia din opozitie nu prea au de pierdut ca oricum nu au putere, deci banuiesc ca PSD ar zice ca nu are ce sa piarda, ci poate doar de castigat :mad:

aaaa si inca ceva, cumetre, vorba lu Emil, pot sa fie si 10 alegeri anticipate, asa cum PSD are masa ei de ANTIpesedisti, cum ar fi 80% din diaspora, are si masa lor de propesedisti !

Si ca sa fiu sincer eu as prefera tura asta PSD sa fie 0 (zero) la guvernare si 0 (zero) in parlament sa conduca Base tot si cum vrea el, reforme si tot ce vrea muschii lui! as paria ca la viitoarele alegeri PSD ar umfla potul cel mare ca dupa guvernarea CDR si a lui Constantinescu!!
Guvernarea aia mult sperata m-o facut pe mine sa-mi dau seama ca de fapt afinitatea mea e spre social democratie si nu spre liberalism! Cat nu vazusem concret ce poate opozitia mult visata, imi faceam niste iluzii f paradisiace cat ne va fi de bine fara pesedisti care sa conduca :mad:

aaaa, si nu-mi veni mie cu brasoave cum ca comunistii au condus din umbra CDR-ul si pe Tzapu ca astia au schimbat atunci si director de gradinitza ca era simpatizant PDSR si au pus simpatizant de-al lor, cam la nivelul asta a fost isteria antiPSD in 1996-2000! Si cu toate astea tot l-au facut pe dracul ghem, nici macar sprijin extern nu am avut in perioada aia cu multvisata alternativa la guvernarea PSD :???:

hai badie za facem aledzeri, daca guvern nu vretz de nici un fel. za vedem dupa citz bani au fost datz in campania la preshdentzeale, citz or sa mai aiba bani de mita/pomana buleftorala. hai datz banii vinturilor si patriciurilor. si p-orma inca oata anticipate. pina nu mai sunt bani de pomeni buleftorale, pina pedesereu' nu mai are bani de cumparat voate. si atunci sa vedetz guvern ... 8)
TRVERSEAZA BAH MAI REPEDE CA TE SPARG!!!!!
calugaru' vaxile
師父

Images: 1

Mesajde Horia » 17 Dec 2009, 05:58

Daca-s alegeri anticipate, ma faceti sa ma duc iar la vot...
Horia
Ocnas

Mesajde Horia » 17 Dec 2009, 06:02

PNL-ul nu judeca cu capul politic, judeca cu coaiele lui Crin. Si asta e o eroare monumentala. Si in plus, o crima fata de cei care i-au votat si ale caror interese tre sa le apere.

Base zice: facem guvern de dreapta. In nicio tara din lume PNL nu ar fi in opozitie in cazul unui guvern de dreapta. DPDV politic nu e nicio problema pt ca PNL sa participe la guvern, un guvern cu un program negociat intre parteneri. 20% -> vrem prim-ministru asta nu e negociere este autosabordare. PNL ar face bine sa-i dea muie lui Crin pt ca altfel o sa ajunga la 15% la parlamentare.
Horia
Ocnas

Mesajde Emil » 17 Dec 2009, 06:06

Stau si ma gindesc cind Boc va incepe sa faca niste restructurari de bugetari iar PSD va chema sindicatele in strada, ce pozitie va lua PNL ? Va fi alaturi de aliatul lor PSD, sau de ideologia liberala? vom trai si vom vedea.
Emil
badaranu duplicitar

Mesajde Horia » 17 Dec 2009, 06:08

irina scrie:citind ce scrie mai sus si mai sus, am avut un deja-vu. :roll: io creca politicienii astia spioneaza taclaua, hawaiul si pseudo :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ca parca asa personaje misunau pi ici :rotfl: pana nu de mult. Or fi invatat de la ei si s-or gandit sa ne ia drept cobai pi noi inca o data, impreuna cu o tzara intreaga.

Manele, Irina are mare dreptate aici. Cum e posibil ca un politician, un om de stat (presupus) sa puna in fata mandria lui personala intereselor partidului si ale votantilor sai? Nu mai vorbim de interesul general...

Exact ca pe forumurile romanesti, cum zice Irina. Insa din partea unui politician, reactia asta e sideranta. Romanismul la nivel inalt...
Horia
Ocnas

Mesajde Cuviosul Ieronim » 19 Dec 2009, 03:38

Horia scrie:PNL-ul nu judeca cu capul politic, judeca cu coaiele lui Crin. Si asta e o eroare monumentala. Si in plus, o crima fata de cei care i-au votat si ale caror interese tre sa le apere.

Base zice: facem guvern de dreapta. In nicio tara din lume PNL nu ar fi in opozitie in cazul unui guvern de dreapta. DPDV politic nu e nicio problema pt ca PNL sa participe la guvern, un guvern cu un program negociat intre parteneri. 20% -> vrem prim-ministru asta nu e negociere este autosabordare. PNL ar face bine sa-i dea muie lui Crin pt ca altfel o sa ajunga la 15% la parlamentare.

corect. ideea lui crin asupra politicii, nu are legatura decat cu starile lui de tzatza la menopauza.
Averea lui POPO e ok, in schimb averea lui Mociornita are ceva retrograd in ea....
Cuviosul Ieronim
Econom

Mesajde Radu » 23 Dec 2009, 07:27

Geoana a luat-o razna de tot

Parlamentarii PSD au respins solicitarea lui Mircea Geoana de a se retrage din sala, in momentul votului de investitura - surse
de Luminita Parvu HotNews.ro
Miercuri, 23 decembrie 2009, 12:57 Actualitate | Politic

Mircea Geoana le-a propus parlamentarilor PSD sa se retraga din sala in momentul votului de investitura al Guvernului Emil Boc dar, in fata protestelor social-democratilor si dupa medierea lui Viorel Hrebenciuc, s-a decis acordarea unui vot negativ, cu bilele la vedere, au declarat, pentru HotNews, surse politice.

In timpul discursului lui Emil Boc, parlamentarii PSD s-au retras pentru o sedinta a grupurilor reunite, in care au supuse votului doua alternative. Conform surselor citate, presedintele PSD, Mircea Geoana, ar fi dorit ca parlamentarii PSD sa se retraga din sala la momentul votului pe cabinetul Boc.

Propunerea acestuia a starnit insa proteste in randul parlamentarilor, care au respins prin vot solicitarea lui Geoana.

Pentru a tempera spiritele, Viorel Hrebenciuc a propus o a doua varianta - participarea la sedinta comuna si votul cu bilele la vedere, acceptata de social-democrati.

Totusi, Mircea Geoana i-a avertizat pe parlamentarii PSD ca, daca vor vota pentru validarea Guvernului, vor fi sanctionati aspru, putandu-se ajunge pana la suspendarea din partid.
Radu
Intelectual

Mesajde Radu » 23 Dec 2009, 08:19

Dupa ce Cretinel a confundat faptele istorice afirmind ca Eltin a pus tunul pe parlament (cind in realitate el a salvat parlamentul de atacul pucistilor comunisti) acum o da in apocalipsa

Crin Antonescu şi-a continuat discursul apocaliptic: "Suntem în faţa unui pericol pentru statul de drept, de libertate, generat nu de om sau de camarila sa, ci de faptul că restul clasei politice pare să nu aibă forţa de a rezista. În calitate de preşedinte al PNL le cer scuze pentru colegii mei liberali care au plecat între timp în partea cealaltă, pentru colegii mei liberali care ieri au votat în comisii pentru unii miniştri pentru care acum o lună au votat împotriva lor, le cer iertare rudelor, familiilor morţilor de la Revoluţie, pentru că la 20 de ani suntem aproape în caricatură şi de Nicolae Ceauşescu, şi de Marea Adunare Naţională, şi de presa slugarnică".
Radu
Intelectual

Mesajde Emil » 23 Dec 2009, 08:45

Cel mai bun lucru din asa zisa cariera a lui politica ar fi sa-si dea demisia si sa fuga undeva la tara.
Emil
badaranu duplicitar

Mesajde Emanuel » 23 Dec 2009, 08:51

Radu scrie:Dupa ce Cretinel a confundat faptele istorice afirmind ca Eltin a pus tunul pe parlament (cind in realitate el a salvat parlamentul de atacul pucistilor comunisti) acum o da in apocalipsa

Radule, tu cred ca ai ceva la cap care-ti mananca neuronii memoriei altfel nu imi explic aberatiile care le-am tot citit aici de la tine! Daca erai vreun pusti cretinel mai te intelegeam poate cumva, dar tu le-ai trait in direct atunci in ,93, ca si mine dealtfel!

....armata şi forţele de securitate au trecut în mod deschis de partea lui Elţin şi au executat toate ordinele acestuia. Sediul parlamentului a fost asediat. Folosindu-se tunurile de pe tancuri, militarii au distrus o bună parte a clădirii. Forţele speciale au luat cu asalt clădirea şi au evacuat toţi deputaţii răzvrătiţi. Până pe 5 octombrie, orice formă de rezistenţă armată împotriva lui Elţin încetase. Conflictul de 10 zile au fost cel mai sângeros de la revoluţia bolşevică din octombrie 1917. Conform cifrelor oficiale, 187 de persoane au fost ucise, iar 437 au fost rănite.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Criza_cons ... 3_din_1993

Cand Parlamentul rus s-a opus noii Constitutii, care conferea puteri extinse presedintelui Boris Eltin, acesta a trecut la actiune. Din ordinul lui Boris Eltin s-au taiat, mai intai, curentul electric si caldura din cladirea Parlamentului. Cu toate aceste hartuieli, parlamentarii rusi au continuat sa lucreze la lumina lumanarilor si infasurati in paltoane si cu caciuli siberiene pe cap. Secvente de-a dreptul antologice! Colonelul Alexandr Rutkoi a organizat rezistenta inarmata din Parlament.
Atunci Boris Eltin, intr-o stare bahica avansata, a ordonat lui Goliuska ca unitatile sale speciale "Alfa" si "Vimpel" sa ia cu asalt cladirea Parlamentului si sa aresteze pe toti parlamentarii opozitiei. Boris Eltin - omul care aparase cladirea Parlamentului rus in august 1991 - a ordonat ca tancurile sa bombardeze cladirea aceluiasi Parlament, pe care in 1991 il aparase. Sute de oameni au murit atunci in apararea Parlamentului. Iar jertfa acestora poate fi si astazi un serios semnal de alarma impotriva tendintelor totalitare ale unor conducatori de stat.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-675 ... -eltin.htm

sincer, dupa aberatia asta voi f f f reticent ca afirmatiile tale ar mai avea si vreo valoare reala ! Pe scurt mi-am pierdut respectul ptr intelectul tau
Emanuel

Mesajde Radu » 23 Dec 2009, 09:03

te-ai supara daca ti-as spune ce fac pe parerea ta?
Radu
Intelectual

Mesajde Emanuel » 23 Dec 2009, 09:21

desigur ca nu! tu faci ceva si pe fapte certe din istoria recenta ....insa te autodenumesti intelectual :rotfl:
Emanuel

Mesajde Cuviosul Ieronim » 03 Ian 2010, 09:38

Cretin Antonescu nu are nici o legatura cu vechiul partid liberal.
Este doar un ratat profesional total, bun de gura.
In afara de "Jos Basescu" nu am remarcat la el nici o idee politica coerenta. Pana si Prostanakul face impresia unui Project Manager competent si serios, pe langa cretin Antonescu.

Pt mine personal, atat el, cat si amicul lui Orban nu prezinta o optiune. Din pacate, tot PNL-ul a devenit o adunatura mizerabila de oameni fara capatai.
Averea lui POPO e ok, in schimb averea lui Mociornita are ceva retrograd in ea....
Cuviosul Ieronim
Econom

Anterior

Înapoi la Societatea Romaneasca