kalugarul vaxile

kalugarul vaxile

Mesajde irina » 25 Apr 2010, 20:36

Ana,

:) stiu ca nu-ti place sa ti se repete si sa ti se ceara socoteala .. dar te-ai gandit vreodata ca poate astia care suntem azi aici ... il vrem printre noi .. asa cum este el? In ciuda atator conflicte de idei si uneori chiar interese ...eu cu el am reusit sa purtam o gramada de discutii pe multe teme....chiar decente. Stiu ca multe din ele nu au fost pe forumuri insa per total o fi ghini si ma gandesc ca poate in cateva zile crap( ipotetic vorbind )si mi-as dori sa fie printre noi....asa cum pt.tine conteaza discutiile de calitate ... asa conteaza pt.mine si sper ca nu numai pt. mine.... si persoana. Poate ar trebui sa realizezi ca tu nu adminaresti un forum, si nici taclaua din capul tau .... ci niste useri care numai taclagii nu suntem ca in rest suntem multe. Imi pare rau de ideile tale fixe si intentiile tale insa sincer m-am saturat ..... ca atunci cand viu eu sa nu mai gasesc pe nush care .... si nush care .. cand vine ... nu ma mai gaseste pe mine.. sau nu mai gaseste pe altii.

In ultima vreme am observat ca obosesc des si mi-as dori pt. o clipa sa nu uiti ca viata adevarata este aia care trece timp in care tu astepti un mandru miracol de discutii filozofice .... sau mai stiu cum le zici tu .... asa ca ala de-l astepta pe Godot.

Eu sunt convinsa ca nu s-ar fi ajuns la acel post daca tu ..... oh o stii mai bine ca mine. As vrea sa-ti spun ca am obosit sa-mi traiesc viata pe taclale ca si cum cineva mi-ar monitoriza orice miscare .... si ca mie ciuda ingrozitor ca tu vrei sa mori cu ideile tale fixe ... si ca oamenii sunt pe locul doi. Stiu ca e neplacut sa fii dezamagit de ei, insa uneori conteaza si cine o facut-o. :grin: Daca ar fi sa aleg intre dezamagirile oamenilor si statornicia unor concepte personale ... as alege de o mie de ori dezamagirea oamenilor .. poate pt. ca acolo simt ceva ... chiar si numai daca e ura, respingere, invidie......etc etc.

Nu stiu daca ai observat si cam ce oameni adminaresti tu azi aici. Si ma gandesc daca nu cumva ne insulti ..... urat rau .. sperand ca ai sa obtii nush ce dialoguri savante ...... din astia care suntem azi aici. Stiu cu ce idei ai venit la adminarie ...insa azi userii suntem astia de vezi ...si altii mamele noastre nu mai face. Sufar ca astepti nush ce user care din pacate azi, maine,poimaine .... nu cred sa apara pe aici. As vrea sa vezi realitatea si din afara scaunului de admin si sa mai lasi un picutz pe "eu vreau" "eu astept" ... pt. ca nu stiu daca ai observat ... dar mai suntem si noi astia de suntem ........ azi .... si cu noi totusi azi cum ramane?????????? (si te rog eu frumos, nu-mi mai scrie inca un discurs din ala despre intentii si alte din astea ... ca am obosit sa te citesc cu traducere dupa mine .... imagineaza-ti ca stai de vorba cu ultimul om acum, da? si tot asa sa-i raspunzi....insa nu elevat) Poate multi din noi nici nu avem unde ne duce(virtual vorbind ...ca nu vrem), poate nici nu mai interactionam prin alte parti, poate asa ne e bine ...te-ai gandit?

Ma gandesc ca ti-o fi de ajuns aproape un an si macar incepand de curand :) sa adminaresti un forum cu astia de suntem ... si sa lasi userii aia .... sa-i astepti tu in tacere, se pare ca tu ai o viata pt. asta. Unii dintre noi n-avem acelasi timp ca al tau sa asteptam si noi traim azi si acum...si pt. unii ca mine ... orice secunda conteaza.

Poate daca ne-ai observa si pe noi, poate te-om observa si noi pe tine, cu ideile tale. Am obosit Ana. Initial am vrut sa ma car....insa m-am gandit ca si tine, sa nu renuntz la convingerile mele de-o viatza: oamenii cu bune si rele.

P.S. NU considera acest thread un perdaf.
irina
Sisif

Images: 6

Re: kalugarul vaxile

Mesajde Cuviosul Ieronim » 26 Apr 2010, 14:48

Si eu cred ca pierderea prea-sfantului parinte Vaxile, precum si a lui Alexandru, sunt foarte grele pt mica noastra comunitate virtuala.
Si slava domnului, si eu am avut cu ambii meciuri pana in prelungiri. Deci nu ma poate suspecta nimeni de "partizanat".

Pur si simplu sunt 2 useri valorosi, chiar daca uneori au manifestari mai putin placute. Cei care ma stiu de mai mult timp, stiu ca oricum, din principiu sunt contra banariilor.
Si nu putem ignora si efectul iluzoriu al banarilor... Ce se obtine ? Nimic. Cei banati au oricum suficiente mijloace la dispozitie, pt ca cei interesati sa le afle punctele de vedere.
Averea lui POPO e ok, in schimb averea lui Mociornita are ceva retrograd in ea....
Cuviosul Ieronim
Econom

Mesajde sihamen » 26 Apr 2010, 18:14

Cuviosul Ieronim scrie:Si eu cred ca pierderea prea-sfantului parinte Vaxile, precum si a lui Alexandru, sunt foarte grele pt mica noastra comunitate virtuala.
Si slava domnului, si eu am avut cu ambii meciuri pana in prelungiri. Deci nu ma poate suspecta nimeni de "partizanat".

Pur si simplu sunt 2 useri valorosi, chiar daca uneori au manifestari mai putin placute. Cei care ma stiu de mai mult timp, stiu ca oricum, din principiu sunt contra banariilor.
Si nu putem ignora si efectul iluzoriu al banarilor... Ce se obtine ? Nimic. Cei banati au oricum suficiente mijloace la dispozitie, pt ca cei interesati sa le afle punctele de vedere.

Întrutotul decacord cu Preasfinția Sa Cuviosul Ieronim.
Nici Dumnezeu care e Suveran a tot cunoscãtor nu da pe nimeni afara din rai.
Si nu poate sa vina un jegos de pseudo crestin camatar ca Sihamen care azi iti da imprumut o mie si maine zice ca ti-a dat 70.000........

Inteleptul, isi recunoaste fapta.
Sarlatanul, se justifica.
Idiotul, e grandoman.
sihamen
jegosul camatar

Mesajde nemo* » 27 Apr 2010, 00:25

sihamen scrie:Nici Dumnezeu care e Suveran a tot cunoscãtor nu da pe nimeni afara din rai.

inseamna ca adam si eva au fost dati afara din bucatarie? :-))
nemo*

Mesajde sihamen » 27 Apr 2010, 08:49

nemo* scrie:
sihamen scrie:Nici Dumnezeu care e Suveran a tot cunoscãtor nu da pe nimeni afara din rai.

La început când am citit mesajul tău m-am hotărât sa nu-ți răspund. Dar pentru ca nu vom scapă de tine și te vom avea încă 6 luni pe capul nostru, m-am gândit sa-ți dau un răspuns.
Ma bucur ca eforturile mele depuse în toți acești 6 ani de când împodobesc Subiectul Religioase cu versete din Biblie, dau rezultatele fructuoase, dacă pana și tu personal ai înțeles ca Adam și Eva au fost dați afara din rai.
Dar dacă tot te-ai pus in postura Lui Dumnezeu, afla ca EL Dumnezeu, într-adevăr i-au dat afara din rai (la plural) dar nu a încetat nici o clipa sa fie în preajma lor. Sfătuindu-i si călăuzindu-i spre drumul cel drept pentru a putea reveni într-o zi din nou in rai. Si când urmași lor (omenirea întreaga) sa afundat mai rău in greșeli ( vezi: păcate), EL, Dumnezeu, la trimis pe Fiul sau sa plătească cu viata Lui, pentru toți păcătoși, ca sa poate avea iertare, toți cei ce I-au greșit și sa revine in Împărăția Lui ce Sfânta și Veșnica.

16 Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică.
17 Dumnezeu, în adevăr, n'a trimes pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mîntuită prin El.
18 Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a şi fost judecat, pentrucă n'a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
19 Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunerecul decît lumina, pentrucă faptele lor erau rele.
20 Căci oricine face răul, urăşte lumina, şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele.
21 Dar cine lucrează după adevăr, vine la lumină, pentruca să i se arate faptele, fiindcă sînt făcute în Dumnezeu.``
Si nu poate sa vina un jegos de pseudo crestin camatar ca Sihamen care azi iti da imprumut o mie si maine zice ca ti-a dat 70.000........

Idiotul, e grandoman.
sihamen
jegosul camatar

Mesajde happy2 » 27 Apr 2010, 09:06

sihamen scrie:
nemo* scrie:

. Dar pentru ca nu vom scapă de tine și te vom avea încă 6 luni pe capul nostru, m-am gândit sa-ți dau un răspuns.

Il vroiai pe David? :-k
happy2

Mesajde Cuviosul Ieronim » 27 Apr 2010, 14:38

happy2 scrie:
sihamen scrie:
nemo* scrie:

. Dar pentru ca nu vom scapă de tine și te vom avea încă 6 luni pe capul nostru, m-am gândit sa-ți dau un răspuns.

Il vroiai pe David? :-k

Cu totii avem defecte, si evident si Nemo are. Totusi, e o diferenta mare fata de David.
David este total nepotrivit cu administrarea unui forum, avand mult prea multe intelegeri oculte.
In plus este lipsit de obiectivitate total, judecand cu o subiectivitate inacceptabila si inadmisibila.
Averea lui POPO e ok, in schimb averea lui Mociornita are ceva retrograd in ea....
Cuviosul Ieronim
Econom

Mesajde irina » 27 Apr 2010, 15:21

mda....tipic.
irina
Sisif

Mesajde nemo* » 27 Apr 2010, 23:58

sihamen, chestiunea e simpla - iertarea merge pentru cei care gresesc din nestiinta sau doresc sa faca binele si iese rau. pentru cei care premediteaza si nu vor altceva decat sa imprastie otravuri prin jur, nu ofer iertare. sa imi cereti mie sa trec cu vederea faptul ca am fost insultata e total deplasat. cand ati fost voi insultati, am luat masuri. va rog sa nu ma considerati exceptie de la regula, ca nu sunt.

irina, are logica ce spui tu, insa pune-ti intrebarea daca infractorii ar trebui sa ramana in societate, ca ie si ei oameni. :wasted: locul celor care nu stiu sa se poarte pe forumuri nu e pe forumuri, simplu. ca vor sa fie pe forumuri? atunci sa faca eforturi sa se schimbe.
nemo*

Mesajde irina » 28 Apr 2010, 04:14

nemo* scrie:sihamen, chestiunea e simpla - iertarea merge pentru cei care gresesc din nestiinta sau doresc sa faca binele si iese rau. pentru cei care premediteaza si nu vor altceva decat sa imprastie otravuri prin jur, nu ofer iertare. sa imi cereti mie sa trec cu vederea faptul ca am fost insultata e total deplasat. cand ati fost voi insultati, am luat masuri. va rog sa nu ma considerati exceptie de la regula, ca nu sunt.

irina, are logica ce spui tu, insa pune-ti intrebarea daca infractorii ar trebui sa ramana in societate, ca ie si ei oameni. :wasted: locul celor care nu stiu sa se poarte pe forumuri nu e pe forumuri, simplu. ca vor sa fie pe forumuri? atunci sa faca eforturi sa se schimbe.

:shock: mihai comparat cu un infractor? si da-mi voie sa-ti reamintesc ca aici nu e un forum, e taclale. Daca n-ai aflat diferenta pana acuma, inseamna ca ti-ai pierdut vremea degeaba printre noi. Nu suntem o sotzietate .... suntem o mana de oameni ... care dupa cum observi ... tu fiind in minoritate acum ... il vrem printre noi ... asa infractor si dupa gratii cum il vrei tu. Si daca tu ai impresia ca legea naturii consta in adaptabilitate si schimbari doar de o parte a baricadei... inseamna ca traiesti si n-ai inteles cum e cu schimbarile si ce inseamna sa traiesti. :razz: Ii ceri lui Mihai ceva ce tu insuti n-ai putea sa oferi daca maine "a forumi" corect ar insemna cand sa fii acid, ironic si uracios .. cand sa fii polemic si dispus sa discuti idei... tu n-ai avea ce sa cauti pe ele. Imagineaza-ti invers ... ai fi dispusa sa te schimbi? :wink: Darling, asa cum viata nu inseamna mereu soare si cer senin .... nici in relatii de oricare sunt ele .. nu e mereu fair-play si nici superb.

Posibil sa fie inutil doar pt. ca nu stiu daca pot sa ma exprim a.i. sa intelegi ce zic.

Noi oamenii astia de suntem nu ne adaptam deloc cu natura. Noi ne schimbam si asteptam ca natura sa nu se schimbe ci sa ne accepte ideile inovatoare cica. Natura se muleaza dupa schimbarile noastre, nu ne extirpa definitiv,nu ne spune ca ea ia masuri ca sa nu ne puna la punct ... ori ia masuri ca ne schimbe. Natura incearca sa co-existe cu noi astia de suntem azi, cat ne-o mai suporta si pe noi in ea. Ea stie ca e inutil sa se lupte cu noi asa ca incearca sa supravietuiasca ...cu noi, pe langa noi. Pastreaza ori arunca ... depinde de cum ii vine. De altfel si noi facem la fel. Uitate la plante ..la animale ... totul tine de a incerca sa traiesti in conditiile date din clipa urmatoare ... nu vine din respingere. Nu te inchizi intr-un bol, asteptand clipa mare de polemica sanatoasa.

Stii ce e ciudat. Toata viata mea am respins regulat cate ceva...si mi-am vazut de drum in viata reala. Intotdeauna mi-a placut sa iau doar ce-am vrut eu de la viata, de la oamenii intalniti si mi-am tras un scut imposibil de penetrat si de suportat cand nu mi-a mai convenit ceva. Uneori am impresia ca stand aici pe taclale incerc sa invatz sa nu mai resping .. sa accept .. sa impac si dorinta de nou cat si pastrarea a ceva ce am obtzinut. Ca si tine am si eu fixurile mele si e grele :grin: , inca mai sper ca cineva ma va uimi cu o idee despre cum se face asta .... pt. ca pe mine inca nu m-a pocnit asa idee. Imagineaza-ti ca in acest moment am aceasta asteptare de la tine. Sa-mi arati cum se face .... si daca n-o sa fie .. ma gandesc poate alt admin va reusi. Cine stie. Insa asta astept eu....sa vad cine va sti cum sa faca astfel incat sa putem sta atatia oameni atati de diferiti pe un singur forum, si totusi sa nu ne linsam ... cel putin nu in asa hal.,,,si nu atat de des. Poate c-o sa te doara in cot de prostia mea de idee, insa asta sa stii la ce ma astept de atata vreme. Sa fiu uimita!
irina
Sisif

Mesajde irina » 28 Apr 2010, 04:26

nemo* scrie: cand ati fost voi insultati, am luat masuri. va rog sa nu ma considerati exceptie de la regula, ca nu sunt.

si inca ceva. Crede-ma ca de la tine nu ma astept sa iei masuri ......e suficient ca ma insulti TU regeste zilnic sau aproape zilnic ori tu habar n-ai...ori crezi ca eu sunt prea tampita sa protestez. Adica o faci ori involuntar ori pt. ca asa vrei ori pt. ca n-ai cum. Insa oricum ma insulti, asa comportandu-te imposibil de civilizat....doar in cuvinte. Si dupa cum observi nu alerg dupa tine sa iei masuri, incerc sa invatz sa traiesc cat s-o putea si poate ajung si eu sa vaz pana unde vrei sa ajungi.

Si da .. tu n-o sa fii exceptia de la regula(pt. ca n-ai de gand) ... doar unii ca mine ... au o moaca si un comportament pe masura care cer asa ceva asa ca ... n-am de ce ma plange.. asa-i?
irina
Sisif

Mesajde irina » 28 Apr 2010, 04:32

O singura admina mi-a dat macar temporar senzatia ca in sfarsit am inteles cum, si aia o colega Liei, si-mi cer scuze ca i-am uitat numele de user al ei insa important e ca n-am uitat fazele. Pt. ca a stiut cum sa ma ia pe mine si cum sa-i ia si pe altii, chiar si pt. o perioada macar ... a reusit sa ma determene sa raman in anumiti termeni. Cel mai pacat e ca n-o tinut-o mult ....... si ca e posibil s-o fi obosit careva ca n-a tzinut-o mult. Desi tare mie ca nu eu am obosit-o . Sau poate s-o saturat.....
irina
Sisif

Mesajde sihamen » 28 Apr 2010, 06:16

nemo* scrie:

sihamen, chestiunea e simpla - iertarea merge pentru cei care gresesc din nestiinta sau doresc sa faca binele si iese rau. pentru cei care premediteaza si nu vor altceva decat sa imprastie otravuri prin jur, nu ofer iertare. sa imi cereti mie sa trec cu vederea faptul ca am fost insultata e total deplasat. cand ati fost voi insultati, am luat masuri. va rog sa nu ma considerati exceptie de la regula, ca nu sunt.

Mai nemo,
Ăștia care împrăștie otrăvuri, nu sunt periculoși. Mai periculoși sunt cei care sustrag sudoarea de o viata a unui om.
Tu ai fost jignita si asta o înțeleg si inca bine de tot , din proprie experiența, dar numai aici pe un forum de trei oameni. Dar dacă ai fi fost făcuta de ras in întreaga familie, a ta, a soției, a întregi societăți din care faci parte, prieteni, rude si pe trei forumuri, romanești si unul grecesc, ce ai fi făcut?
Ce te-a costat pe tine? Ca ti-a zis ca ești asa si pe dincolo? (Iar noi măcar nici nu știm despre ce este vorba). Da dacă ti-ar fi prădat cu minciuni, lingușelii si prefăcătorii toată agoniseala de o viata (44 de ani si 8 luni de munca), ce ai fi făcut?
L-ai fi omorât, ca doar asa se procedează in aceste cazuri. Daca eram in România, nu pentru 39.000 €, ci pentru 39 € las fi mierlit. Dar vezi situația mea si societatea in care trăiesc nu-mi permite luxul asta.

Toți greșim, dar dreptul la remedierea greșelilor, nu e permis nimănui sa-l suprime, asta e mesajul care L-a dat Dumnezeu, prin Jertfa Domnul Iisus. Eu am așteptat 5 ani si încă mai aștept, ca poate chiar in ultima instanta, sa vina mintea la cap si sa nu ajungem la mai rau. Tu nu poți sa treci de acest obstacol? E asa de greu? Ori nu știi ca cine cauta sa batjocorească pe cineva, tot el se face de ras. Nimănui nu-i place batjocura, pentru ca fiecare se gândește la cum ar fost dacă l-ar fi batjocorit pe el si mai ales fără motiv.

In fine, sper sa te mai gândești o leacă si sa nu uiți ca aici suntem la un forum de câțiva ani buni si suntem prieteni virtuali. Cu toate jignirile, batjocura si ironiile, avem o simpatie unul fata de celalalt chiar dacă nu vrem s-o arătam. Altfel de ce suntem prezenți zilnic atâția ani pe forum si nu ne putem desparți de el. Vezi cum nu putem sa ne ascundem sentimentele si simpatia intre noi. Cei ce nu au avut asemenea afecțiuni au plecat si nici ca nu au mai dat pe aci. Iar pe noi nici cu excavatorul nu ne poți dezrădăcina de pe forum.

Un proverb romanesc spune:
Dupa cearta si furtuna vine dulcea împăcare!
Cum vrei sa ne împăcam, dacă nu nu certam?

Idiotul, e grandoman.
sihamen
jegosul camatar

Mesajde irina » 29 Apr 2010, 16:27

carevasazica un fel de pom interzis.
irina
Sisif

Mesajde irina » 29 Apr 2010, 17:01

Tatiana Stepa - Gara din est
Taclaua :) de fraţi, fir-ar viaţa să fie
Într-o gară din Est
Ne-aţi uitat pe vecie.
Şi tot voi vă miraţi, cu o artă bizară
C-am rostit vorbe dulci,
Pentru şeful de gară.

Cum am fost mai suntem
Disponibili la toate
Într-o gară din Est, cu barbarii în spate.
Vezi distanţe-ntre noi
Mult mai mari ca-ntre astre,

Iar la voi nici nu merg
Paşapoartele noastre.

Mai departe de noi, e geneza primară
Pe peronul din Est, suntem ultima gară.

Vă părem neciopliţi, nişte fraţi de la ţară
Puşi să facă deranj

Dinspre Est, dintr-o gară.
Şi în nopţi de coşmar trec absurd către mare
Printr-o gară din Est numai trenuri marfare.

Ne-aţi trimis pentr-un timp
Ne-aţi lăsat pe vecie,
Într-o gară din Est, în ce loc nu se ştie
Ne-mbătăm cu lozinci
Ca de-o mistică vrajă
Parc-am fi zid creştin
Taclalei :) de strajă.

Noi primim ape ce ni se varsă în curte
Voi pe-aici îndrăzniţi
Numai vizite scurte
Şi se-aud grozăvii
Că sub pază străină
Vine ultimul tren, pleacă ultima şină
Noi rămânem pe veci, amintiri dintr-o ţară
Într-o gară din Est, într-un Est într-o gară
Taclaua :) de fraţi şi reacţii adverse,
Pentru numele tău, sângerăm pe traverse.
Ultima oară modificat de irina pe 29 Apr 2010, 17:07, modificat 1 dată în total.
irina
Sisif

Mesajde sihamen » 29 Apr 2010, 17:06

irina scrie:carevasazica un fel de pom interzis.

Mai de graba, indragostiti......

Imagine

Idiotul, e grandoman.
sihamen
jegosul camatar

Mesajde irina » 29 Apr 2010, 17:23

un fel de iubire de lut. :|
În noaptea asta le îngrop pe toate
La mine-n suflet şi la mine-n gând
Mă biciuie fantome încruntate
În noaptea asta te iubesc plângând.

În noaptea asta eu voi pune foc
La rădăcina celor întâmplate
Am obosit să urlu şi să joc
În noaptea asta eu voi pune foc.

Va arde, va arde iubirea de lut,
Pe tot ce-am trăit două cruci au crescut.

Şi anii de iubire-mi sunt săraci
Şi frânghia-i subţire şi-i pustiu
În noaptea asta n-ai decât să taci
Căci orice ai spune-i prea târziu.

Şi tare-aş vrea să nu mai vreau nimic
Când nu poţi să rosteşti nici da, nici nu,
Mă-nţeapa crivăţul şi-mi este frig
În noaptea asta mă ucizi şi tu.

Mai arde pe sfârşite lumânarea
Şi-n somn probabil că acum mă strigi
Iar eu stau la taifas cu disperarea
Că-n noaptea asta nu mai eşti aici.